12 Mayıs 2010 Çarşamba

kabak kavurması

Narincemin KaBaK tAdI Etkinliğine...

Yaz gelince severek yediğimiz bir sebzedir kabak...
Daha çok fırında yaparım kabağı.. Bazen de böyle kavurmasını, bol sarımsaklı yoğurtla..

Malzemeler:
  • 1 kg kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet domates
  • 1 küçük fincan kadar zeytinyağ
  • tuz, kırmızı biber
  • kuru nane
Yapılışı:
  • Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
  • Tencereye yağı, doğranmış soğanları ve kabakları koyun, karıştırıp kapağını kapatın.
  • Daha sonra kabukları soyulup, doğranmış domatesleri ilave edin.
  • Yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edin.
  • Ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin. Baharatlarını ilave edin.
Yine çok kolay bir tarif.. Yaza yakışan sağlıklı, hafif bir lezzet..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu