31 Aralık 2010 Cuma

yeni umutlar

Yorgunluklara, yarım kalan işlere,  bir türlü başlanılamayanlara, tekrarlara, üzüntülere rağmen;
yeni umutlarla.. yeni bir yıla giriyorum...

Ailem, sevgi, huzur, başarılar, dostluklar, paylaşımlar, gülümseten anlar, kahkahalar..
ve sağlığım tabii.... herşeyi anlamlandıran..
Cebimde bunlar var sımsıkı tuttuğum..

Kendim için bu yıl da umutlarımın gerçeğe dönüşeceği, cebimdekilerin çoğalarak artacağı bir yıl diliyorum.
Yarın bugünden farklı bir sabaha uyanmayacağız belki.. Ama hayatımızda yeni bir başlangıç ...  yeni bir heyecan..
Pazartesi günü yeni ajandamıza bile, bugünden daha özenli yazarak başlamayacak mıyız?
İşimizle ilgili 2010 değerlendirmeleri yapıp, 2011'e hedefler koyuyoruz. Hedeflere ulaşmak için yöntemler belirliyoruz.. Peki özel yaşantımızda? 

Yaptınız mı listenizi? Koydunuz mu hedeflerinizi ? Belirlediniz mi yapmanız gerekenleri? .. ya da yapmamanız...

Yeni yılla ilgili tüm hayalleriniz, umutlarınız, dualarınız.. hepsi gerçeğe dönüşsün... 2011 yılı hepimize güzellikler getirsin..



üzgünüm.. benzer Türkçe  bir görsel bulamadım :(


18 Aralık 2010 Cumartesi

Özsüt Atölye


Canınız şöyle güzel bir makarna çekti...
Kurutulmuş domates, soğan, mantar, parmesan peynir, krema ve beyaz şarapla sotelenmiş tavuk parçaları ile el yapımı fettucini makarnaya ne dersiniz.. Pasta da Vinci..

Ya da
Pizza nasıl olur? Benim favorim üzerinde ızgara patlıcan, kabak, mantar, kırmızı biberlerden oluşan The Garden..

Ya da
Tavuk Marsala verelim size.. Beyaz şarap, pastırma, mantar, beyaz soğan ve krema ile sotelenmiş ızgara tavuk..

Ya da siz en iyisi kalkıp Özsüt Atölye'ye gidin..
                              
Tatlı tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Özsüt'ün, şimdi de yemekli konsepti ‘Özsüt Atölye’ de Dünya mutfaklarının en özel lezzetlerini sıcak ve şık atmosferinde tadın. Atölye’nin menüsünde salatalar, krepler, kırmızı-beyaz et spesiyalleri, yerel lezzetler, el yapımı pizza ve makarnalar yer alıyor.
İtalyan ve Meksikan ağırlıklı bir mutfağı var. 
Özsüt Atölye şimdilik İzmir Kemalpaşa, Çiğli Kipa, Mavişehir Egepark ve İstanbul Caddebostan'da..


Geçtiğimiz Salı akşamı  Özsüt'ün davetiyle, Mavişehir Egepark Özsüt Atölye'nin şık ve sıcak atmosferindeydik. Özsüt, Atölye Tadım Etkinliği için İzmirli Blog Yazarlarını biraraya getirdi. Daha önce Ramazan ayında gerçekleştirilen Güllaç Tadım Etkinliği'ndeki gibi, yine çok lezzetli, sohbetli bir akşam geçirdik. Bu güzel buluşmada hem Özsüt'ü, hem de diğer blog yazarlarını daha yakından tanıma fırsatı buldum.


Yukarıda bahsettiğim spesiyal lezzetler kadar, başlangıç olarak zeytinyağ ile servis edilen sıcacık ekmekler de çok iştah açıcıydı. Firma bu ekmekleri hazırlayıp dondurulmuş olarak Atölye'lere gönderiyor. Müşteri geldiğinde hemen pişirilip sıcak sıcak servis yapılıyor.


Bu lezzetli sohbetin finalini aşure ile yaptık...
Muharrem ayında olmamız sebebiyle, aşure çok uygun bir seçimdi. Hem görüntü, hem malzeme miktarları, hem de lezzeti açısından değerlendirildiğinde, Özsüt'ün malzeme seçiminde ne kadar titiz davrandığı göze çarpıyor.
Bu güzel akşamda bize ev sahipliği yapan  Mine Hanım ve Fevzi Bey'e, aynı zamanda Contact Plus'tan Nazlı Hanım'a,Egepark Özsüt'ün güleryüzlü çalışanlarına ve fotoğraflar için Sevgili Figen ve Selin'e çok teşekkür ederim.

13 Aralık 2010 Pazartesi

brokoli çorbası


Kış dediğin böyle olacak. Üşüyeceksin.. bereni takıp atkına sarınacaksın. Titreyerek girdiğin odanın sıcak havası mutlu edecek seni. İnsanların bu hava şartlarında nasıl çalıştıklarına, emek verdiklerine şahit olacaksın. Dışarıda yaşayan tüm canlıları, evsizleri düşünecek.. üzüleceksin...  Ardından şükredeceksin... Sıcacık çorba içmenin keyfine varacaksın. Demli bir çay, daha başka ısıtacak içini..


Cumartesi sabahı karlı bir İzmir'e merhaba dedik. Dört bir yanımızı çevreleyen tüm dağlar bembeyazdı. Soğuk havayı soluyarak yürüdük Dilek'le... kendimizi iyi hissettik..

Evden çıkmadan önce, bu havaya çok iyi gideceğini düşündüğüm bir çorba yaptım.. Ölçüleri biraz değiştirerek Sevgili Sibel'in tarifiyle..

Malzemeler:
  • 250 gr brokoli
  • 1/2 limon suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Brokoliyi az miktarda su ile haşlayın. İçine limon suyunu ilave edin.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın. Ben topaklanmaması için sütü ilave etmeden mikrodalgada biraz ısıtıyorum.
  • Kaynadıktan sonra diğer tarafta haşlanmış olan brokoliyi suyuyla birlikte bu tencereye ilave edin.
  • Sarımsakları doğrayıp, ilave edin. Tuzunu da ekleyip karıştırın.
  • Çorbayı el blender ile karıştırın.  Suyunu ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayıp, 5 dakika daha kaynatın.



Dedim ya başta üşüyeceksin..
Bunları yaşayacaksın ki, ardından gelen baharın tadına varasın... Zorluklar değil midir, güzelliklerin farkına varmamızı sağlayan. Direnmeyi, dik durmayı öğreneceksin...

10 Aralık 2010 Cuma

ayva reçeli

Fen ve Teknoloji Dersi Performans Ödevi..
Bu kış ayva reçeli Murat Ege'den.. Geçen yıl da bir turşu maceramız vardı..
- Ayva reçeli yapacağım dedi. Okuldan getirdiği kağıdı dolabın kapağına şıkıştırdı :) Bir taraftan okuyup, bir taraftan yapmaya başladı.
  • Dolabtan 2 adet ayva çıkardı. 500 gr olmalıymış.
  • Bu noktada ben dahil oldum olaya. Oldukça sert olan ayvaların, kabuklarını soyma işini üstlendim. Ona kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş halde verdim.
  • Ben kabuklarını soyarken, oğlum da limonlu su hazırlamıştı kararmasın diye.
  • Ayvalar küp küp kesilerek limonlu suya atıldı.
  • Kesme işi bitince tencereye 2 su bardağı su konuldu. Limonlu sudan alınan ayvalar, tencereye ilave edildi.
  • Yumuşayıncaya kadar pişirildi.
  • Yine ben devredeyim. Bizim aşçı yemeği yapıyor ama tadına bakmıyor:)
  • Ben yumuşadığını söyledim. 1 su bardağı şeker ilave edildi. Üzerine 3-4 adet karanfil atıldı. Koyulaşıncaya kadar kaynatıldı.
  • Salonda dizi seyreden bana seslenildi. -Bu olmuş mudur diye :)
  • Kontrol edildi ve soğumaya bırakıldı.
Bu işler fotoğraflarla belgelendi. Şimdi raporunu yazacak ve reçelle birlikte okula götürecek... Bloğun adresini de verecekmiş :))

Bizim zamanımızda Fen Bilgisi dersinde (Teknoloji kısmı yoktu tabii) performans ödevi var mıydı? hatırlayamadım.. Dönem ödevi altında birşeyler yazar götürürdük galiba.. tek ciltlik Hayat Ansiklopedisi'nden..

4 Aralık 2010 Cumartesi

çıtır tavuk (nugget)

Vakit almayan tarif..
Oğlumun en sevdiği et tavuk eti olunca.. onun da böyle çıtırlarına bayılınca bizim evde çok yapılır hale geldi çıtır tavuk. Üstelik çok da pratik, fazla vakit gerektirmiyor...
2 parça tavuk göğsünü küçük parçalara ayırıp, Knorr Pane Harcı'na buluyorum.  İsterseniz galeta ununa istediğiniz baharatları karıştırarak bu karışımı da kullanabilirsiniz. Teflon tavaya az miktarda çiçekyağ koyup kızartıyorum. Sofrayı hazırlayıncaya kadar pişiyor nuggetlar...
İsterseniz süt-yumurta karışımına bulayıp, ardından susama daldırarak da kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun...

3 Aralık 2010 Cuma

Carte d’Or İzmir Buluşması

Tarihi Asansör'de keyifli bir pazar sabahı..
Geçtiğimiz Pazar Carte d'Or, İzmirli blog yazarlarını biraraya getirdi. Carte d'Or'un mükemmel organizasyonu , Aylin Hanım'ın gülen yüzü ve misafirperverliği, Tarihi Asansör'ün ve İzmir Körfezi'nin muhteşemliği ile birleşince zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. İzmirli blog yazarları ile tanışmak da ayrı bir keyifti benim için..
Öncelikle mekan seçimi çok iyiydi. Uzun zamandır gitmemiştim ve Tarihi Asansör'den Körfez'i seyretmenin ne kadar keyifli olduğunu hatırladım yeniden...

Güzel bir kahvaltı ile başladık buluşmamıza. Kahvaltıdan sonra Carte d'Or Marka Müdürü Nihan Kayı'nın bize Carte d'Or'u tanıtan bir sunumu oldu. Dondurmalı blog'dan bahsedildi. Çok güzel tariflerin ve sunumların yer aldığı bu bloğu inceleminizi öneririm. Mutlaka hoşunuza gidecektir. Hele ki dondurmayı çok sevenlerdenseniz..
Sunum sonrası Nihan Hanım'dan tam bir ''magnum canavarı'' olan oğlum için bir fabrika ziyareti talep ettim. Bahara bir organizasyon yapabileceklerini söylediler. Heyecanla bekliyoruz...

Carte d'Or, doğum günü yakın olan tüm blogger arkadaşlara pasta kestirerek güzel bir de süpriz yaptı. Buradan hepsine mutlu yıllar diliyorum.
Buluşmanın sonunda bizler için hazırlanan hediye paketleri ile ayrıldık Asansör'den. Aylin Hanım'a ve Carte d'Or Ailesine teşekkürler..

Bu güzel organizasyon medyada da yer buldu bugün. Hürriyet Gazetesi Ege ekinde ve farklı internet haberlerinde konu oldu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu