27 Temmuz 2011 Çarşamba

bademli tavuk pane


Deniz.. Güneş.. ve keyifli bir tatil..
Bu nefis pane de, bir öğle yemeğinden..
Tarif Sevgili Aliye'nin.. Sırrı üstündeki çok baharatlı kaplamasında. Aliyecim önceden hazırlayıp getirmiş kaplama karışımını. Serbay Usta da çok güzel pişirdi. İkisinin de ellerine sağlık..

Ne yapıp edip, aldım tarifi :)

Malzemeler:
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 yumurta beyazı
  • 50 ml süt ( 1 çay bardağı) 
Kaplama için;
  • 3 yemek kaşığı toz badem
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı kişniş tozu
  • 1/2 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kurkuma*
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
*Bu baharatı Aliye Hindistan'dan getirmiş. Safran'a benzeyen bir baharat olduğunu belirtti. Grubumuzun gurmelerinden Sevgili Arif de, baharatçılardan bulabileceğimizi safran yerine kullanıldığı bilgisini verdi.

Yoğurt Sosu;
  • 125 gr yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • iri çekilmiş badem (Arif'in önerisi)

Yapılışı:
  • Tavuk göğsü enlemesine ince olarak kesilir.
  • Üzerine süt dökülüp, 20-30 dakika bekletilir.
  • Bu arada tüm kaplama malzemeleri karıştırılır.
  • Yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır.
  • Tavuk parçaları önce çırpılmış yumurta beyazına sonra kaplama tozuna daldırılır.
  • Az yağda kızartılır.
  • Yoğurt sosuyla servis edilir.
Bu güzel tarifi en kısa zamanda kendim de denemek istiyorum. Önce eksik baharatlarımı tamamlamalıyım.

Barış-3'e  sevgilerimle..Tanju Okan.. takılmadan   :-)

10 Temmuz 2011 Pazar

humus


Geçen haftalarda yaptığım bir lezzet. Adana'da yaşayan can dostumun elinden yemiş, ancak hiç yapmamıştım. Nohutlu Buğday Çorbası için kabarttığım nohutlar her zaman ki gibi fazla gelince, aklıma humus yapmak geldi. Hünerli Bayan Sevgili Müge'nin tarifini denedim.
Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • Yarım Su Bardağı Tahin
  • Yarım Limonun Suyu
  • 2 Çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Nohutlar akşamdan ıslatılır.
  • Ertesi gün suyu süzülüp, kaşıkla ezilinceye kadar haşlanır.
  • Haşlanan nohutların kabukları soyulur, robottan geçirilerek püre kıvamına getirilir.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağ, tahin, limon, kırmızı biber, kimyon, tuz karıştırılır.
  • Ezilen nohuta ilave edilir. Arzunuza göre ölçülerde biraz oynayabilirsiniz. Nar ekşisi de ilave edilebilir.
Eşim daha önce humusun kuru domateslisini yemiş. Pastırmalısı da oluyormuş. Pastırmayı almayayım ama kuru domateslisini deneyeceğim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu