30 Ocak 2012 Pazartesi

kaşarlı krep


Haftasonu kahvaltımızın vazgeçilmezlerinden..
Oğlum kaşarsız olanı daha çok seviyor. Bense bunu..

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 sb süt
  • Yarım sb su
  • 3/4 sb rendelenmiş kaşar
  • 1 sb un
  • tuz
  • tereyağ
Yapılışı:
  • Önce yumurtaları çırparak, tereyağ hariç sırasıyla diğer  malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
  • Krep tavasına spatülün ucuyla yağ koyarak, yağı yakmadan eritin.
  • Krep hamurundan bir kepçe kadar ilave edin.
  • Alt üst pişirerek, servis tabağına alın.
  • Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.

Afiyetle kalın..

26 Ocak 2012 Perşembe

hindistan cevizli kakaolu kurabiye


Bu güzel kurabiye, tanıdığım en  güzel insanlardan birine ait.
Kalbi çok güzel, alçakgönüllü, samimi...
Ellerine sağlık Canım Sıdıkam...

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 küçük fincan toz şeker
  • 2 küçük fincan sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • yarım su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kadar kuru üzüm (istenirse)
  • aldığı kadar un
Yapılışı:
  • Şeker ve yumurtayı çırpın.
  • Sıvıyağ ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Kakao hariç diğer malzemeleri ilave edip, yoğurun.
  • Hamurun üçte birini ayırıp, kakao karıştırarak yoğurun.
  • Her iki hamurdan biraz alarak, elinizle şekil verin. İki renkli olacak şekilde.
  • 200 C lik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından fırına farklılık olduğundan, kontrollü pişirin.

21 Ocak 2012 Cumartesi

çikolatalı kolay cheescake


Pratik ve çok vakit gerektirmeyen bir tarif daha..
Oğlum çikolatalı cheescake'i çok sever. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı oturmuş televizyon izlerken, cheescake yapmaya karar verdik.. gecenin 11'inde..
Hemen işbölümü yaptık.
Oğlum önce 1.5 paket tahıllı bisküviyi robotta parçaladı. Benim erittiğim 1 çorba kaşığı tereyağını ve sütü bisküvilere ilave ederek, iyice karıştırdı. Bu karışımı kelepçeli kek kalıbının dibine eliyle bastırarak yaydı.


Bu arada ben de Dr.Oetker'in pratik ürünü Cheescake Yap'ı üzerindeki tarife göre hazırladım. Süt ve labne peyniri ile.. Bisküvili karışımın üzerine boşaltarak yaydım.

Diğer tarafta Dr.Oetker Çikolatalı Sosu süt ile hazırladım. Karıştırarak biraz soğuttuktan sonra, Cheescake'imiz üzerine boşalttık. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldırdık.

Ertesi sabah kahvaltıda annemler vardı. Kahvaltıdan sonra ikram ettiğimiz Çikolatalı Cheesake, herkes tarafından çok sevildi.

11 Ocak 2012 Çarşamba

yufkadan pratik pizza


Bu pizza herşeyden önce ev yapımı..
Yumurta, süt ve kaşarla daha sağlıklı ve daha besleyici..
Çocukların, misafirlerin ve dolayısıyla sizin yüzünüzü güldüren bir tarif..
Fırın gerektirmiyor..
Yapımı da çok pratik..
Yağını, malzemesini kısarsanız, üzerini sebzelerle süslerseniz alın size kalorisi azaltılmış bir pizza..
Üstelik mayasız...

 
Malzemeler:
  • 1 yufka
  • 1 yumurta
  • 1/3 çay bardağı süt
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (azaltıp, arttırabilirsiniz)
üzerine;
  • sosis, sucuk, mantar, yeşil biber, kırmızı biber, domates, zeytin, mısır, soğan vs.. (ne isterseniz)
Yapılışı:
  • Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırparak karıştırın.
  • Teflon pilav tenceresine (yayvan tencere) yufkayı açarak yerleştirin. Kenarları tencerenin dışına sarkacak şekilde.
  • Hazırladığınız karışımı kaşıkla üzerine gezdirin.
  • Yufkanın kenarlarını tencerenin içine toplayarak, kalan karışımı da üzerine gezdirin ve yufkanın iyice ıslanmasını sağlayın.
  • Domates salçasını çok az suyla ezerek, yufkanın üst kısmına sürün.
  • Kaşar peynirlerini ve arzu ettiğiniz malzemeleri üzerine sıralayarak, tencerenin kapağını kapatın.
  • İlk 2-3 dakika kadar biraz yüksek ateşte olsun ocağınız.
  • İçindeki malzemelerin sıcaklığı artınca, ocağın alevini kısın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Üstündeki kaşarlar eriyince, altını kontrol edip, ocaktan alabilirsiniz.
Püf Noktaları:
  • Ne kadar ince olursa, o kadar lezzetli oluyor. Bu yüzden 1 yufkayla, geniş bir tencerede yapmanızı öneririm.
  • Domates, mantar gibi sulanan malzemeler kullanacaksanız; kaşarlar eridikten sonra biraz da kapağı açarak ocakta tutun. Bu şekilde fazla suyu buharlaştırabilirsiniz. Ama kapağı açmasanızda sorun olmaz, biraz bekleyince pizza suyu çekiyor.
  • Yağı ve sütü biraz arttırabilirsiniz. Ancak kaşar peyniri yeterince yağlı olduğundan, ben az yağ kullanmaya çalışıyorum.
  • Ocağa ilk koyduğunuzda, yüksek ateşteyken başından ayrılmayın. Zira ilk pizzanızın altı fazlaca kızarmış olabilir :)
Bizim evde oğlumun favorisi sosis-sucuklu.. Benimkisi de bol mantarlı sebzeli karışık..
Eşim için farketmez, 'ikinizden de yarım yarım alayım, bana yeter'' der :)

Afiyetle kalın..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu