22 Nisan 2012 Pazar

kuru domatesli bulgur pilavı


Pirinç pilavından daha çok sevdiğim ve pişirdiğim bir pilavdır bulgur pilavı..
Kırmızı ete, tavuğa, mercimeğe çok yakıştırıyorum.
Kuru domateslisi, özellikle kış aylarında favorim. Ama yazın lezzetli tarla domatesleri çıkınca salça kullanmayıp sadece taze domates ile pişiriyorum. Bir tane de biber doğruyorum içine.

Malzemeler:
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4-5 adet kuru domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz, kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2.5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
  • Soğanı küçük küçük doğrayın.
  • Zeytinyağını tencereye alın, ısınınca soğanları ilave edin.
  • Soğanlar hafif kavrulunca, salçayı ilave ederek biraz daha kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz bulguru da ilave edip, biraz kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edin. (Ben tüm pilavlarda sıcak su miktarını göz kararı ayarlıyorum. Bulgurun yada pirincin üzerini yaklaşık 1 parmak geçecek kadar su koyuyorum.)
  •  Kuru domatesleri bir kaseye alıp, üzerine kaynar su dökün. 5 dakika bekletin.
  • Yumuşayan domatesleri, küçük şeritler halinde doğrayıp, az zeytinyağında kavurun.
  • Suyunu çeken bulgura domates, tuz, kırmızı pul biber ilave edip karıştırın.
  • Demlenmeye bırakın. 15-20 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Afiyetle kalın..

    7 Nisan 2012 Cumartesi

    waffle


    Ilgın, Murat Ege ve Azra mutfakta...
    Herkes kendi waffle'nı pişirdi. Üzerine çikolata kreması sürdü. Meyveleri dizip, afiyetle yedi.
    Benim hazırladığım bu tabağın da fotoğrafı çekildi..
    Kızlar blog açmaya karar verdiler, farklı konular belirlediler. Ama sonra bu kararlarını yaza ertelediler:)
    Tüm gün okul, sınavlar, ödevler.. hafta sonu ayrı  tempo..
    N'apsınlar, haklı çocuklar..

    Malzemeler:
    • 2 yumurta
    • 1.5 su bardağı un
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1/2 çay kasığı tuz
    • 1.5 yemek kasığı toz şeker
    • 1.5 su bardağı süt
    • nutella
    • çilek, muz, kivi
    • istenirse dondurma
    • fındık, ceviz, badem, ne varsa elinizde

    Yapılışı:
    • Yumurtanın sarısıyla şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
    • Yumurtanın beyazı ile de vanilyayı iyice çırpın.
    • Un, yağ, kabartma tozu, vanilya, şeker, tuz, sütü sırayla yumurta sarısı-şeker karışımına ekleyin.
    • En son yumurtanın beyazı-vanilya karışımını da ilave ederek, iyice karıştırın.
    • Waffle makinesi veya tavaya birer kepçe dökerek pişirin.
    • Pişirdikten sonra üzerine nutella sürün.
    • Meyvelerden sıralayıp, fındık, ceviz vs ile süsleyin.
    • İsterseniz üzerine çikolata sosu yada dondurma ile servis yapın.
    Afiyetle kalın..
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Bu gadget'ta bir hata oluştu