29 Eylül 2012 Cumartesi

mücver



Bu kez eşim mutfağa girdi...
Ve çok sevdiği mücveri yaptı. İlk kez yapmasına rağmen son derece başarılıydı. Ben herşey bittikten sonra, yeme kısmında dahil oldum konuya. Böyle de çok keyifliymiş bu iş :))

Malzemeler:
  •  4 adet orta boy kabak
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı kadar un (kabak büyüklüğüne göre )
  • 3-4 adet taze soğan
  • 2 dilim kadar köylü peyniri (ya da beyaz peynir)
  • yarım demet dereotu
  • kuru nane, tuz, pul biber
  • yarım paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı)
  • kızartmak için sıvıyağ (bizim tercihimiz zeytinyağ)

Yapılışı:
  • Kabakları rendeleyin ve iyice suyunu sıkın.
  • Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
  • Yumurtaları çırpın.
  • Peyniri çatalla ezip, yumurtaya karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve baharatları karıştırın.
  • Hepsini derin bir kapta karıştırın. Çok cıvık olmayan bir karışım olması gerekiyor.
  • Kızgın yağa kaşıkla döküp, önlü arkalı pişirin.

17 Eylül 2012 Pazartesi

yüksek lifli diyet ekmeği


Pazar sabahları herkes uyurken kalkıp, mutfakda hamur tutmak hoşuma gidiyor. Ayrıca ev halkının güzel kokulara uyanması da ayrı bir keyif..
YUVA MAYA bu işi çok kolaylaştırmış.


Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımını aynen kutunun üzerindeki talimata uyarak hazırladım. Kısa sürede hazırlayıp, kabarması için kenara bıraktım. Son derece pratik..
Ben daha kabuklu ekmeği sevdiğim için, biraz yavyan şekilde koydum fırın tepsisine. Kahvaltı masasını hazırlayana kadar, nefis ekmek kokusu sardı mutfağımı...


Kesinlikle uzun süre tok tutuyor.
Denemenizi öneririm.

15 Eylül 2012 Cumartesi

kıymalı enginar dolması


Serap sayesinde tanıştım bu güzel yemekle.  Kıyma, pirinç, enginar ve limonun uyumu süper.. Dondurucudaki enginarlarla en kısa sürede tekrarı yapılacak..

Malzeme:
  • 10 enginar çanağı
  • 1 limon
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • tuz, karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
Yapılışı:
  • Enginarları tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
  • Limon suyunu ilave edip, biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Pirinci 2 su bardağı suyla haşlayın.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp, kıyma ile  hafifçe kavurun.
  • Pirinci, kavrulmuş kıymayı, kaşar peynirini, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Haşlanmış enginarları fırın tepsisine sıralayıp, iç harcı içine paylaştırın.
  • Unu ve zeytinyağını, 2 su bardağı su karıştırıp dolmaların üstüne gezdirin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.
Ellerine sağlık Serap...

8 Eylül 2012 Cumartesi

frambuazlı cheesecake


Nefis bir cheesecake daha..
Önce Çikolatalı, ardından Frambuazlı...
Bugün bu güzel kekden yeme şansına sahip herkes bayıldı.
Ben yaptım diye demiyorum :) kesinlikle deneyin bu tarifi diyorum.





Malzemeler:

Tabanı için
  •  1.5 paket Burçak Bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 gr)
Kreması için
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
  • 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
  • 1 paket vanilya
Frambuaz Sosu:
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 tart jöle
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 1.5 çay bardağı su

Yapılışı:
  • Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.
  • Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
  • Yuvarlak yada dörtgen kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
  • Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın.
  • Nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.
  • En son yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.
  • Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 170 - 180 derece fırında pişirin.
  • Kekin çatlamaması için, en son çok çırpmamak gerekiyor.
  • Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.
  • Frambuazları blendırdan geçirin.
  • Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Jöleyi, vişne suyunu, suyu, şekeri karıştırın. Jöle eriyip, 1 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.)
  • Frambuazlarla jöleyi karıştırın.
  • Oda sıcaklığına gelmiş olan kekin üzerine jöleli, frambuazlı karışımı ortadan başlayarak dökün.
  • Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Afiyetle kalın...

4 Eylül 2012 Salı

peynir dolgulu mantar

  
Haftasonu menümüzün diğer yemeği..
Her zaman yaptığım kaşarlı mantarın değişik bir versiyonu oldu bu yemek. Yemek masalarınızı süsleyeceğini düşündüğüm havalı tariflerden :) Dolgu kısımlarını daha da çeşitlendirmek mümkün.
 
Malzemeler:
  •  500 gr mantar (büyük boy)
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ekmek kırığı
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
Yapılışı:
  • Mantarları yıkayıp, saplarını çıkarın.
  • Bir kapta kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, süt, ekmek kırığı, karabiber, pul biberi karıştırın.
  • Mantarları sap kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tereyağını mantarların çukurlarına paylaştırın.
  • 200 C fırında 15 dakika tutun.
  • İyice karıştırdığınız dolguyu avcunuzda yuvarlayarak sıkıştırın ve fırından çıkarttığınız mantarların ortasına koyun. (Ben eriyeceğini düşünerek çok abartmadım dolgusunu. Ama içindeki ekmek erimesini önlüyor. Biraz daha fazla konulursa daha da güzel olacağını düşünüyorum.)
  • Dolgunun tamamını mantarların üzerine paylaştırıp, tekrar fırına sürün. 185 C'de üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyetle kalın.
 
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu