4 Temmuz 2013 Perşembe

truffle


Renkli bir başlangıç olsun istedim.
Son zamanlarda ülkemde yaşananları kaygıyla, üzüntüyle, ama bir umutla takip ederken, güzelliklere hoşgörüye, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm için belki de...

Çok sevildi bu trufflar  ve çok yapıldı...
Bazen kalan kekler değerlendirildi, bazen paket paket kek alındı.
Yenmeyen yaş pastadan yapmışlığım bile var..

Uzun zamandır dolapta bekleyen bu renkli kapsüllerin de cazibesini arttırdığı kesin.
Benim favorim sade Türk kahvesi eşliğinde yavaş yavaş tadını çıkararak yemek.

Yapılışı ise son derece pratik..



Malzemeler:

  • 2 paket hazır çikolatalı baton kek ( 1 tanesi yaklaşık 220 gr)
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 paket bitter çikolata (80 gr kare olanlardan)
sonrasını damak zevkinize, evinizde bulunana göre seçebilirsiniz.
  • ceviz
  • damla çikolata
  • portakal kabuğu
  • küçük doğranmış kuru kayısı ya da incir
  • badem 
  • fındık
  • antep fıstığı
Ayrıca;
  • küçük boy kağıt kapsüller
  • hindistan cevizi
  • toz antep fıstığı
  • kakaolu pasta süsleri
Yapılışı:
  • Sıvı kremayı kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın ve ocağı kapatın.
  • Parçalara ayırdığınız çikolatayı sıcak kremanın içine atın ve tamamen eriyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Ayrı bir kapta keki elinizle ufalayın.
  • Ganajı (çikolata eritilmiş krema) kekin üzerine dökün.
  • Yukarıdaki seçeneklere göre istediklerinizi ilave edin. Hepsini yoğurun.
  • Yine isteğinize bağlı olarak hindistan cevizi, antep fıstığı gibi malzemeleri ayrı ayrı kaplara  koyun.
  • Karışımdan küçük toplar yapıp bunlara bulayın. Sadece kakaoya bile bulayabilirsiniz.
  • Eğer kağıt kapsülünüz yoksa, tabağa sıraladığınız trufflara birer kürdan batırabilirsiniz. Hatta elinizde küçük nazar boncukları varsa, kürdanlara geçirerek hoş bir sunum elde edebilirsiniz.

Fotoğrafta görülen trufflar, balkonumda Türk kahvesiyle  güzel bir sohbete eşlik etti.

Sevgiyle kalın..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu