8 Şubat 2014 Cumartesi

iki renkli kurabiye


Evim evim güzel evim...

Bir haftalık İstanbul-Akhisar-Gölmarmara turundan sonra nihayet evimdeyim. Gittiğim her yerde çok keyifli zaman geçirip, ayrı kaldıklarımla özlem giderdim. Ama bu sabah  ailecek evimize girdiğimizde hepimizde farklı bir huzur vardı. Evde olmanın huzuru....
Valizler boşaltıldı, annelerden gelen ganimetler mutfaktaki yerlerini aldı, çamaşırlar sınıflandırılıp ilk grup makineye atıldı...

Bir kahve yaptıktan sonra, şimdi uzun zaman ihmal ettiğim bloğuma yeni bir post yazma zamanı...
Aklımda  ilk kez Elvancım'da yediğim ve sonrasında defalarca yaptığım oğlumun favorisi iki renkli kurabiye var. Tadı birebir aynı olmasına rağmen görüntüsü halen Elvan'ınki kadar başarılı değil maalesef..

Malzemeler:

Kakaolu kısım için

  • 80 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 110 gr kahverengi şeker
  • 50 gr toz şeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 140 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 25 gr kakao
  • Bir fiske tuz
  • 130 gr damla çikolata

Beyaz kısım için
  • 80 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 110 gr kahverengi şeker
  • 50 gr toz şeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 160 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir fiske tuz
  • 130 gr damla çikolata
Yapılışı:
  • Siyah ve beyaz kurabiyeyi iki ayrı kapta yoğurun.
  • Her ikisi için ayrı ayrı tereyağ ve şekeri mikserle karıştırın.
  • Yumurta ve vanilyayı ekleyip yine çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tuzu ekleyin.
  • Kakaolu kurabiye için bu aşamada kakaosunu ekleyin. 
  • İki hamuru da iyice ve damla çikolatalarını ekleyin. 
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • İki hamurdan da ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
  • Bir siyahından bir beyazından üst üste koyup yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 13 dakika pişirin.
  • Bu 13 dakika sonunda tepsiyi fırından hemen çıkartıp serin bir yerde soğumaya bırakın.
Hamuru belirtilen süre kadar dinlendirmek, 13 dakikada fırından çıkarmak ve kıpırdatmadan soğumasını beklemek bu kurabiyenin püf noktalarından. 

Afiyetle kalın...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu