2 Ocak 2016 Cumartesi

kestaneli balkabağı çorbası


Yılın ilk gününde birlikte vakit geçirmekten çok keyif aldığım Yeşim'ciğim ile birlikte mutfağa girdik. Ve bu güzel çorbayı yaptık. Tarif Yeşim'den..

Malzemeler:

  • 500 gr balkabağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 avuç çekirdek içi
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış kestane
  • 1 yemek kaşığı safran
  • Tuz, karabiber
  • 2 dilim bayat ekmek
Yapılışı:
  • Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Soğanı küçük küçük doğrayın.
  • Tereyağında soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 
  • Doğranmış kabakları ilave edin biraz daha kavurun.
  • Üzerine 1 litre kadar sıcak su ilave edin.
  • Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabağı blenderdan geçirin.
  • Kremayı, safranı, tuz karabiberi ilave edip 10 dakika daha kaynatın.
  • Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun.
  • Bayat ekmekleri küp küp doğrayın, tereyağı eritip ekmekleri kavurun. (kruton)
  • Kaseye aldığınız çorbanın üzerine krutonları, kabak çekirdeklerini ve kestaneleri koyup servis yapınız.

Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu