Dolaptaki patlıcanları görünce '' bu kez yapacağım artık '' dedim. Çok sevdiğim, fakat kızartılarak yapıldığı için uzak durduğum bir yemek. Görünüşü kızartma gibi olsa da, o bir zeytinyağlı :)
- 1 kg kadar patlıcanı alaca soyup kalın dilimledim. Tuzlu suda beklettim.
- Sonrasında bol yağda çok az önlü arkalı kızarttım.
- 4-5 adet biberi ve 7-8 diş sarımsağı da kızarttım ardından.
- Hepsini tencereye sıraladım.
- Dondurucudan 3 domates çıkardım. Suyun altına tutup, kabuklarını soydum. Biraz kendini salınca doğrayıp, tencerenin en üstüne yerleştirdim.
- 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ilave edip, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirdim.
- Kızartarak yaptığım için ilave yağ koymadım.
Dondurucuda domates;
Kış için çok çeşit domates saklama yöntemi vardır ya, bu da benimkisi :)
Domatesin domates olduğu dönemde domatesler yıkanır, bütün bütün torbalara sıralanır ve dondurucuya kaldırılır. Zamanı gelince yukarıdaki gibi çıkarılarak kullanılır.
Son derece pratik.. ayrıca bugün marketteki içi renksiz domateslerin kilosunun 4.99 TL olduğunu görünce, domateslerim daha bir güzel geldi gözüme..
17 yorum:
patlican en en cok sevdigim sebzedir, her turlusunu yerim
bu yemeginde dadini damagimda hissettim bile
ellerine saglik canim
hani yazın eve yürürken işten ne yesem dersin, sonra bir evden kokusu gelir, alır seni fırına taze ekmek almaya götürür, sonra patlıcan biber kızarır birden... Fena olur insan yani! İşte patlıcan kızartma öyle bir şey:)Ellerinize sağlık...
hımm gercekten nefis olmuş ellerine sağlık tatlım
sevgiler
çok severim patlıcanı biberi
kahvaltı öğlen akşam her sofraya çok yakışıyor fakat bende uzak duruyorum senin gibi :)
Ellerine sağlık.çok severim.sevgiler.
esercim harika pişirmişsin çok çok beğendim tam kıvamında.ellerine sağlık canım.öpüyorum çok.sevgiler.
Canım,
ellerine sağlık. Miss gibi .Nefis görünüyor.
Bence de domates fiyatlarından sonra dondurucudakileri domateslerin gözüne daha güzel görünmeleri çok normal.
Sevgiyle kal.
nefs görünüyor çokta severim ellerine sağlık
bayılırım patlıcana :) çok güzel duruyor
Ellerinize sağlık, sanıyorum kızartma yada türevlerini sevmeyen yok. Çok güzel görünüyor.
ELLERİNİZE SAĞLIK.ZEYTİN SALATASI DA HARİKA GÖRÜNÜYOR. :)))
Ben de yazlık patlıcanlar bitmeden bir kaç kere daha yemek istiyorum. Sera ürünleri çıktı bile Antalya'da ama yaz gelip güneşi içmiş patlıcanlar çıkana kadar bir daha yemem artık!
Hakkaten kızartma gibi duruyor, nefis görünüyo. Kızarmış patlıcana ölürüm!
BEnim için vazgeçilmez lezzetlerden. Siz de o kadar güzel hazırlamış ve sunmuşsunuz ki. Elinize sağlık
:) Patlıcanı her türlü yiyebilirim.
Olsa da yesek bir tabak :)
Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık walla nefis duruyorlar. Zaten patlıcanlı her tarife bayılırım!:)
merhaba, önce elinize sağlık ve de Son yazımı tanıdığım blogculara ayırdım. Sizinle ilgili de ufacık bir yazı var. Sevgiler.
Yorum Gönder