Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Nohut
- Yarım Su Bardağı Tahin
- Yarım Limonun Suyu
- 2 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- Tuz
- Nohutlar akşamdan ıslatılır.
- Ertesi gün suyu süzülüp, kaşıkla ezilinceye kadar haşlanır.
- Haşlanan nohutların kabukları soyulur, robottan geçirilerek püre kıvamına getirilir.
- Ayrı bir kapta zeytinyağ, tahin, limon, kırmızı biber, kimyon, tuz karıştırılır.
- Ezilen nohuta ilave edilir. Arzunuza göre ölçülerde biraz oynayabilirsiniz. Nar ekşisi de ilave edilebilir.
8 yorum:
çok severim, incecik kızarmış kıtır ekmekler üzerinde yerim... Akşamdan kalıp, iyice demleneni sabah bile yiyebilirim:))
ellerine sağlık esmacım ben çok severim ekmeğe sür ve ye:))))
Nohut öyle becerikli bir yiyecek ki, artmaya görsün- hoooop hemen şekil değiştirip başka bir yemekte can buluyor. Ben de ekmeğe çevirmiştim bi defasında..Esmacım, hepinizi özledim. Ellerine sağlık tatlım..
Çok severim bu tadı. Harika olmuş ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun.
bizim sofralarımızın vazgeçilmezidir.
ama kimyon ve pulbiberi genelde üstüne süsleme amaçlı koyarız. ellerinize sağlık
Humusu bende severim ama eşim daha çok sever. Ellerine sağlık canım. sevgiler
Nasıl severim ellerine sağlık canım.
Tatlım çok güzel bir lezzet gerçekten eline sağlık, hayırlı kandiller olsun.esenkal.
Yorum Gönder