Haftanın 7 gün değil de, 2 gün olduğunu düşünüyorum son günlerde. Pazartesi ve cuma..
Zamanın nasıl hızlı akmasıdır bu.
Oğlum da geçen sabah, haftanın çok çabuk geçtiğini söyledi. ''Birşey için daha bir hafta var diyorum. Bakıyorum gelmiş bile..''dedi.
Belli ki büyüyor...
Bu nefis enginarlı pilav da geçen hafta yapıldı.
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 enginar
- 1 küçük çay bardağı bezelye
- 1 adet ince taze soğan
- 1 küçük veya yarım kuru soğan
- zeytinyağ
- yarım limon suyu
- tuz
- dereotu
- Kuru soğanı doğrayıp, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağda biraz kavurun.
- Taze soğanları ince ince kıyıp, üzerine ekleyin.
- Enginarları ters olarak kapatın ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin.
- Yarım limon suyunu ilave edin. (Sulu veya büyük bir limon ise kontrollü koyun.)
- Hafif diri kalacak kadar pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce bezelyeleri ilave edin.
- Bütün enginarları soğuyunca küp küp doğrayın.
- Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve isterseniz 1 tatlı kaşığı tereyağ ilave edin.
- Daha önce ılık suda bekletmiş olduğunuz pirinci yıkayın ve tencereye ilave ederek, 1-2 dakika kavurun.
- Enginarı pişirdiğinizi bezelyeli su da dahil 2 bardak suyu ve enginarları ilave edin.
- Biraz tuz ilave edin.
- Suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra, ince kıyılmış dere otu ilave ederek kapağını kapatın. Kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.
- Demlendikten sonra karıştırarak servis edin.
12 yorum:
Enginarlıyı ilkez duydum, denemek isteriim, nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
Fotoğrafı o kadar güzel çekmişsin ki kokusu burnuma geldi desem? Ellerine sağlık tatlım:)
Sevgilerimle...
Esmacım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor, enginar dolması tadında gibi..
Benim bahar aylarındaki favori pilavım ellerine sağlık arkadaşım sevgiler...
ilk kez duydum enginarı severim deneyeceğim ellerine sağlık
ama şimdi şu kilo meselesi olmasa kaşık kaşık hüpletirdim ben bu pilavı ,Esercim ellerine sağlık :)
Bende yapıyorum enginarlı pilav ve yemeye doyamıyorum..:))
Görüntü can çektiriyor can..:))
Ellerine sağlık hemşerim..:))
Ellerinize Sağlık...
Ev Hanımı Olsam Sitenize Bakmadan
Yemek Pişirmezdim.... Ama Şimdilik Lezzetli Yemeklerin Pişirilmesi Anneme Kalıyor..
Enginarlı Pilav Çok Lezzetli Görünüyor. Tadı Kimbilir Nasılı Olmuştur...
Zaman.... Hayatta Yetişemediğim Tek Şey.... Zaman...
Ama En Değerli Ve Güzel Zamanlar Bizlerle Olsun .... :)
SEVGİ KARAMEŞE
Esmacım; suyu var mıydı bu yemeğin? Hayır, varsa 'suyundan da koy' diyecektim de, ondan sordum:))
Ellerine sağlık canım benim..
Bir İzmir'li olarak enginar baştacım diyebilirim. Enginarlı herşey gibi pilavını da çok seviyorum. Görüntüsü beni etkilemey yetti. Ellerinize sağlık.
Bende enginarı çok severim. Pilavını da zaman zaman yaparım. Canım ellerine sağlık.
Sevgili eser merhaba demek istedim sanki çoktandır görüşemedik mi nedir? vallahi yazdığın gibi zaman çok çabuk gelip geçiyor gerçektende.. Bir bakıyorum bloglarda bir faaliyet ya da bir hasta yakını haberi herkes geçmiş olsun dileklşeri yazmış yada katılım olmuş ben çoğuna yatişemiyorum ki haberim olduğunda.. günler gelöiş geçmiş oluyor. konuyu kavramakta zorlanıyorum.. enginarlı pilavı bizde çok severiz enginar zamanı hep yapmaya çalışırım. eline sağlık. kocaman sevgiler..
Yorum Gönder