Vakit bulup pazara çıkamadığım için, markette tazecik turp otlarını görünce, oyuncak bulmuş çocuk gibi sevindim. En dıştaki kart yapraklarını ayıkladım. Sonra defalarca yıkadım toprakları gitsin diye. Suda beklettim, tekrar yıkadım, tekrar beklettim ve yine yıkadım. Nihayetinde haşlanmaya hazır hale geldiler sevgili otlarım...
Kaynayan suya yavaş yavaş ilave ettim hepsini. Sapları azıcık yumuşayınca hemen sudan aldım. Yarım limonun suyu ve Akhisar'dan gelen yeni zeytinyağını gezdirdim üzerine kokusunu duyarak. Ardından yine Akhisar'dan gelen henüz tamamen tatlanmamış kırma zeytinlerden attım üstüne birkaç tane, tam sevdiğim gibi acı acı... Renklendirmek için bu güzel tabağı, küçük doğranmış portakal dilimleri koydum üzerine...
Ege Mutfağı'nda meze niyetine süslese de balık sofralarını, benim soframda taze ekmekle ana yemek gibiydi turpotu..
12 yorum:
portakal dilimleri farklılık vermiş.. ellerine sağlık sevgilerimle
seval
ellerine sağlık ..
portakalla süslemek aklıma gelmezdi ama annemin sabah kahvaltı tabağını görür gibi oldum:)) pazar günleri ot haşlaması bizim uzunnnca süren kahvaltılarda da olur. Kırma zeytinin hastasıyım acı acı süpper:)
Ah şu dehşetengiz yıkama seremonisi olmasa buncağızımın..Bizde de ana yemektir direkt..Ellerine sağlık canım benim..
Degisik bir salata ellerine saglik canim afiyetler olsun.
hiç tanımadığım ve tatmadığım bir lezzet. Ama beğendim ben.Ben de böyle salataları ana yemek yerine rahatça tüketebilirim. Bu da tam benlik olmuş. Sevgiler...
missss mis :)) ellerine sağlık
Mis gibi bende çok severim Egemizin otlarının zenginliğinden aç kalmak mümkün değil..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Herşeyin gönlünce olduğu sağlıklı, mutlu, çikolata kokulu bir yıl diliyorum. İyi seneler:)
değişik bir salata olmuş elleriniz esağlık..
ahhh ege otları ahhh ancak yazdan yaza buluşuyoruz onlarla, aklıma geldi şimdi... Bu arada kalın kökler ile turşu deneyin, inanın harika! ellerinize sağlık, keyifli afiyette bir yıl geçirmeniz dileğiyle.
Akhisar ve kırma zeytin okuyunca kendimden geçtim. yok yok istanbulda bulamıyorum. hiçbir kırma zeytin o hafif acı tadı vermiyor.
benim de annem akhisarlı. Orda kalan tek kişi anneannem:)
Yorum Gönder