100 gr una 1 orta boy yumurtaymış ev makarnasının formülü.
Biz şöyle yaptık herbirini;
-200 gr SÖKE UN
-2 orta boy yumurta
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 fiske tuz
Bu sadelisi :) Epeyce sert bir hamur oluyor. Yoğururken şikayet etsek de, makarnaları keserken sert hamurun kesinlikle daha iyi olduğunu tecrübe ettik herbirimiz.
Bunun gibi 4 hamur daha yoğurduk.
-Kırmızı için 1 yemek kaşığı domates salçası ilave ettik.
-Sarı için 1 yemek kaşığı zerdeçal, biraz kekik, biraz tarhun ilave ettik.
-Pembe için 1 yemek kaşığı haşlanıp rondodan geçirilmiş pancar püresi ilave ettik.
-Yeşil için de tabii ki ıspanak. Ispanak da az haşlanıp, rondodan geçirildi ve 1 yemek kaşığı kadar ilave edildi.
Renklerin daha belirgin olmasını istiyorsanız, sebze miktarlarını arttırabilirsiniz sorun yok. Ancaak pürelerden dolayı yumuşayan hamurunuzu tekrar sert kıvama döndürmek için un ekleyerek yoğurmaya devam etmeniz gerekiyor. Sert olmazsa açarken, keserken, saklarken sorun yaşayabilirsiniz. Kesilmez, yapışır, vs.
Bir de hamuru yoğruduktan sonra min yarım saat hatta 1 saat dinlendirin.
Eğer makarna kesme aletiniz varsa, burada görüldüğü gibi kolayca kesebilirsiniz. Tabii biraz el alışkanlığı edinmek gerekiyor.
Ama alet yoksa da sorun değil. Merdane ile açarak, bıçakla kesebilirsiniz. Hatta Özger Şefimiz gibi 3 farklı renk hamuru yanyana koyup açarak, rengarenk makarna da yapabilirsiniz.
Sonra kesilen parçaları bolca unlamanız lazım, ki makarnalar birbirine yapışmasın. Hatta mümkünse bir yere serip biraz kurutun. Ama hemen pişirip yemek istiyorsanız, unladıktan sonra biraz silkeleyerek kaynamış tuzlu suyun içine atarak hemen pişirebilirsiniz. Hazır makarnalardan daha kısa sürede piştiğini belirtmeden geçmeyelim.
En hızlısından az zeytinyağı, domates ve kekikle nefis bir sos yapabilirsiniz. Üzerine parmesanla nefis nefiss..
Yada tadına doyulmaz kremalı mantar da süper olur..
Etkinlik İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü (İMSE)'de gerçekleşti. SÖKE UN'un ev sahipliği yaptığı bu etkinlikte, Şef Özger Tanık'tan Makarna ve Ravioli yapımını öğrendik.
Etkinlik sonrasında sertifikalarımızı aldık.
Bu güzel etkinlik için öncelikle SÖKE UN ve Dilek Yetkiner'e, İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü - Şef Özger Tanık'a ve buluşmalarımızı ölümsüzleştiren Figen Karavaş'a çok teşekkür ederim.
Harika bir gündü..
6 yorum:
Kendin gibi dupduru bir anlatımın var Esmacım. Yüzümde bir gülümseme ile okudum yazdıklarını, neden acaba? Benim için de çok harika bir gündü.
Sevgilerimle...
nasıl lezzetli olmuştur o makarna şimdi
mmmm miss miss
renkli renkli olanı tuttum...iyi fikirmiş ;)
Çok şanslısınız arkadaşım ne mutlu, sayenizde bu güzel makarnaları artık bizde evimizde yapabileceğiz..
Hepimiz için çok güzel bir gündü. Sevgiler.
Makarnayı afiyetle yerken 'bunu ben yaptım' demek ne güzeldir kimbilir.?
eline sağlık canım, sevgiler
Paylaşım için teşekkürler.Etkinliğe katılmış kadar oldum.En kısa zamanda özellikle renkli makarnaları denemek istiyorum.Sevgiler.
Yorum Gönder