Bildiğimiz irmik tatlısını, frambuazla birleştirince ortaya harika hafif bir tatlı çıktı.
Geçen pazar gelen misafirlerim de beğenerek yediler. Sadece ben genelde şeker koyarken hep ölçünün altında kalırım. Şekeri eksik koyma eğilimim var. Ama bu kez frambuazın ekşimsi tadıyla birleşince, keşke irmik tatlısındaki şekeri azaltmasaymışım dedim.
Sizde şekeri azaltanlardansanız, benim düştüğüm hataya düşmeyin diye belirtmek istedim.
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı kadar tereyağ
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 paket tart jölesi
- 1 çay bardağı vişne suyu
- 1.5 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- İrmik, şeker ve sütü bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağı kapatıp, vanilya ve tereyağ ilave edin.
- Suyla ıslattığınız tart kalıbına döküp, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
- Frambuazları rondodan geçirin.
- Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- İrmikli tatlıyı tart kalıbından çıkarın.
- Çukur kısmına sosu dökerek yayın.
Afiyetle kalın.
5 yorum:
profesyonel bir görüntü olmuş eminim tadı da çok güzeldir.ellerinize sağlık.
Çok güzeldir gerçekten olsada yesek dedim... Sevgiler...
ufff
harika olmuş
Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor..
Merhaba,
Fikir ve sunum şahane görünüyor, ellerinize sağlık.
Sevgiler dilerim...
Yorum Gönder