10 Mart 2013 Pazar

7 tahıllı ekmek


Uzun bir aradan sonra, kısa bir merhaba..
Bu sabah Söke Un 7 Tahıllı Un Karışımı ile hazırladım bu ekmeği.
İlave olarak üzerine keten tohumu, susam, yulaf ezmesi ve çörek otuyla hazırladığım karışımdan koydum.
O kadar güzel oldu ki yayınlamadan edemedim.

Tam buğday, çavdar gibi değişik un karışımlarıyla ekmek yapma işi epey sardı beni.
Hepsini dilimleyip dondurucuya atmak ve sabahları değiştirerek tüketmek iyi oluyor.

Afiyetle kalın..

4 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

Ev yapımı ekmeğin o buram buram kokusu yok mu ewe yayılan...
işte benimm bittiğim ann o andır.:)
bu gün patatesli un ile yaptığım ekmeğimşenledirdi kahvaltı masamızı.
hafta ya inşallah bu güzel tarifi deneyeceğim.
ellerinize sağğlık..:)
kucak dolusunca sevgiler...

Unknown dedi ki...

Boyle saglikli ekmekleri cok severim... Harika gorunuyor. Ellerinize saglik...

Adsız dedi ki...

Serap: Ekmek yapımı ve tariflerini ilkbahar yerine sonbahara saklıyorum. Malum, önümüz yaz!

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Şşşşşştttt ne oluyor orada? Tahtım mı sallanıyor ne? :)))))))) Canımmmm, hazır karışımla bile yapmış olsan, değil mi ki üzerine o güzelim kombinasyonu yapmışsın.. Ellerin dert görmesin Esmacım, afiyet olsun:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...