Dondurucuda kalan son enginarlarla yaptım bu ezmeyi. Favori mezelerimden biri olup, tadına bakanların tahminlerini almak hoşuma gidiyor. Genelde görüntü itibariyle patlıcan ezme olduğu düşünülüyor.
Tamamen doğaçlama yapıyorum aslında.
Malzemeler:
- 4-5 adet enginar (ben temizlenmiş olarak dondurucuya atıyorum her yıl)
- dere otu
- ceviz
- 1/2 limon
- zeytinyağ
- tuz
Yapılışı:
- Enginarları dörde bölerek tencereye koyun.
- Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Mümkün olduğunca az suyla yapın ki, fazlasını dökmek zorunda kalmayın.
- Pişip, fazla suyunu çeken enginarları bir tabağa alıp, çatalla ezin.
- Damak tadınıza göre limon, zeytinyağ, tuz ilave edin.
- İnce kıyılmış dereotunu ve iri dövülmüş cevizi ezmeye ekleyin.
- Servis tabağına alın.
8 yorum:
beğendisi de güzel oluyor =)
Vayyy süper bir doğaçlama Esma cım. Benim de dolapta enginarlarım var ve hep aynı şekilde pişirmekten sıkıldım. Ellerine sağlık :)
Sevgilerimle...
Enginarın her türlüsüne bayılırım. Beğendisini de denemek lazım
Elvancım beğenmene sevindim. Farklı oluyor evet.
Neden olmasın tabii yaa.. Gayet iyi bir fikirmiş gerçekten Esmacım.. Ellerine, fikrine sağlık canım..
Değişik bir paylaşım, ellerinize sağlık.Benim bloğuma da beklerim...
Teşekkürler Serapcım ve Kurabiye Kokuyor
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Yorum Gönder