4 Ağustos 2009 Salı

babanne katmeri (gözleme)


Vakit bulamadım...
Tamam başlığı öyle attım ama, bu kadar da ara vereceğimi hiç tahmin etmemiştim. Bir ay geçmiş çikolatalı pudingin üzerinden..
İnşallah ardarda gelecek tarifler bundan sonra...
Bu arada bir tarif de fotoğraf bekliyor. Ama fotoğrafları elime geçemedi bir türlü.

Gülçiiiinnnn nerede jöleli tatlının fotoğraflarııı??

Gelelim babanne katmerine.. (Gözleme de diyebiliriz)
Akhisar'da annemlerde yaptığımız pazar kahvaltılarının vazgeçilmezidir bu katmer. Ayhan Annem de bu katmerin ustası...
Son derece lezzetli, bir o kadar da doyurucu. Babamın ısrarıyla hepsini bitirmeyi başarırsak, gün boyu başka birşey yemeğe gerek kalmıyor.Tam pazar gününe uygun bir menü:)
Malzemeler:
  • kişi başı 1 yufka
  • yufka başına 1 yumurta
  • peynir (annem pişince eriyip gitmeyen köylü peyniri kullanıyor)
  • bol maydanoz
  • tuz karabiber
  • pişirmek için az sıvıyağ
Yapılışı:
  • Bir yufkayı masaya açıp, tam ortasına ufalanmış peyniri yayın.
  • Onun üzerine bolca iri doğranmış maydanozu, karabiber ve tuzu ilave edin.
  • Ayrı bir kasede çırptığınız yumurtayı da üzerine dökün.
  • Tavanıza sığacak kare şeklinde katlayın. Tabii bunu baştan tasarlayarak, malzemeleri bu boyutta yaymanız gerekli.
  • Teflon tavaya çok az sıvıyağ koyarak alt üst pişirin.
  • Bu arada içine koyduğumuz tüm malzemeleri dışarıda karıştırıp, öyle de yayabiliriz belki yufkaya.. Ama annem bu şekilde yapmıyor. Sanki daha bir lezzetli oluyor karıştırmadan koyunca.

Ben fotoğraf çekmeye başlayınca, oğlum da gerisini getirdi. Bu arada katmerler hazırlanırken, domates ve biberler de babam tarafından pazardan alınıp taze taze masadaki yerini aldı..
Ellerinize sağlık..

2 yorum:

meral dedi ki...

canim ya harikasin yine herzamanki gibi suan sanki akhisardayim o guzel balkonda katmer yiyip cay iciyorum
tesekkur ederim o guzel ani yasattigin icin basarilarinin devamini diliyorum

Esma Ercengiz dedi ki...

Önümüzdeki yaz bekliyoruz Akhisar'da balkon keyfine..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...