Ispanağın yaprağından daha çok seviyorum kökünü..
Ispanak yemeği yaparken, köklerini ayırıyorum mutlaka. Onları hemen az suda haşlayıp, bekletmeden zeytinyağ ve limonla tatlandırıyorum.
Aslında sadece ıspanak da değil, tüm sebze salatalarını mümkün olduğunca servise yakın haşlayıp hazırlıyorum. Bu şekilde hem daha lezzetli oluyor, hem de vitamin değerlerini kaybetmiyor.
Denemenizi öneririm.
FOCACCIA
-
İtalyanların dünyaca ünlü Focaccia ekmeğini denedim geçenlerde. Pasta gibi
bir ekmek oldu. Yazlıkta komşularıma ikram ettim onlar da çok beğenince
bu...
4 yorum:
Üzerine bol limon off harika ellerine sağlık canım...
Esmacığım artık vaktin oldukça yazıyorsun tarifleri eline sağlık.Sevgiler.Mine
Her hafta pazar dönüşü ıspanakların köklerini yapraklarından ayırıyorum bende ama daha farklı bir yemekle değerlendirmek için ve bayılarak tüketiyoruz...Bir de senin tarifinle denemeli,ellerine sağlık...
hiç denememiştim;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
Yorum Gönder