23 Ekim 2010 Cumartesi

tereyağda sarımsaklı mantar

Tereyağında sarımsak ve soğanın tadını çok seviyoruz eşimle. Et yemeklerimin olmazsa olmazı zaten. Bu çok sevdiğimiz tadı, yine çok sevdiğimiz mantarla birleştirdim dün akşam. Önce irisinden 10 diş kadar  sarımsak soydum ve 2 ye böldüm herbirini. Ben mantarı yıkayanlardanım.  Bol suda yıkayıp, büyüklüklerine göre onları da iki veya dörde böldüm. Tavaya tereyağını koydum, ardından sarımsakları attıp karıştırarak biraz kavurdum. Biraz da sıvıyağ koydum.  Miss gibi kokmaya başlayınca hemen mantarları ilave ettim. Mantarın suyunu fazla salmaması için, tavanın kapağını kapatmadan yüksek ateşte hızlıca karıştırdım. Sonra altını biraz kısıp, kırmızı biber, kekik, tuz ilavesi yaptım. 5 dakika kadar daha kavurup altını kapattım.

Malzemeler:
  • 1 paket mantar (500-600 gr civarında)
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (istenirse sıvıyağ ilavesi)
  • kırmızı biber, kekik, tuz (ne yakıştırırsanız)

12 yorum:

Gülcan dedi ki...

işten kaçamak yapıyorum çok güzel olmuş ellerinize sağlık.sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis ötesi. Bayılırım mantara, sarımsağa. İkisini bir arada hiç denememiştim. Görüntü süper.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

mantar ve sarımsak harika ikili.ellerine sağlık.sevgiler.

Bayram Kombesi dedi ki...

ellerine saglik, mantara bayilirim, cok istah acici gorunuyor.

SERRA dedi ki...

bnede bayılırım mantara, üzerine kaşar rendelesek nasıl olur sence?

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş.

Saygılar.

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

mantara diğer sebzelere kıyasla daha geç merak salanlardanım ben 12 yaşıma kadar nedense yemedim, şimdi arayı kapatmakla meşgulum:)) bu tarif de harika!! Ellerinize sağlık

Betül KAVAL dedi ki...

MANTARA BAYILIRIM BENDE. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİDİR UMARIM.

SEVGİLER

sarkaç dedi ki...

Mantar ve sarmısağı bir arada kullanmamıştım. Mutlaka deneyeceğim, elinize sağlık

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Ellerine sağlık, nefis görünüyor...

Sheydosh dedi ki...

Nasıl güzel görünüyor! İştahım kabardı, azğımın suları aktı resmen. Ben içine biraz da kuşbaşı tavuk eti yahut kırmızı et ilave ederdim herhalde. Ya da böyle de denemek lazım, bilemiyorum. :D Öyle enfes duruyor ki etle bozar mıyım diye düşünmeden edemiyorum. Vallahi ellerinize sağlık. Bayıldım.

Asu dedi ki...

Tarif için çok teşekkür ederiz. Bende tarifteki gibi eşimle birlikte yaptım.Gerçekten harika oldu. Şimdi sofradan kalktık. İlk işim size yazmak oldu. İyi akşamlar dileriz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...