25 Şubat 2012 Cumartesi

bademli pilav


Geçtiğimiz pazar menüsüydü et sote, bademli pilav ve bol soğanlı mantar sote.
Yanında yeşil salata..

Malzemeler:
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1/2 su bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • tuz
  • 2.5 su bardağı kaynar su

Yapılışı:
  • Pirincin üzerine 1 çay kaşığı tuz koyup, üstünü örtecek kadar sıcak su koyun. Ve en az yarım saat bekletin.
  • Bademleri sıcak suya atarak 5-10 dakika haşlayın. Soğuyunca kabuklarını, parmaklarınızın arasında kaydırarak soyun.
  • Yağları pilav tenceresine koyun.
  • Yağ ısınıp eridiğinde kabukları soyulmuş bademleri içine atarak, rengi kısmen kahverengimsi oluncaya kadar kavurun.
  • Bu arada pirincin suyunu süzerek, nişastasını almak için yıkayın ve tekrar süzün.
  • Süzülmüş pirinci kavrulmuş bademlerin üzerine ilave edin ve pirinç tane tane oluncaya kadar kavurun.
  • Üzerine kaynar suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav pişerken asla karıştırmayın, kapağını sık açmayın.
  • Ocaktan aldıktan sonra, tencere ile kapak arasına 2 kat kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın. Bu şekilde tenceredeki fazla suyu kağıt havlu emecek, pilavınızın lapalaşmasını önleyecektir.
 
Afiyetle kalın..

5 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor;))

Unknown dedi ki...

of daha ne olsun ellerine sağlık sevgilerimle iyi hafta sonları...

Unknown dedi ki...

bademli pilav hiç yemedim,lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık...

CAFE MERCİMEK dedi ki...

Salata ile birlikte harika görünüyorlar elinize sağlık :)

LEZZETİKRAM dedi ki...

pilav nefis olmuş canım ellerine sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...