Meksika Mutfağından, tavuk fajitas için hazırlandı bu biberler..
Önce tavukları marine ettim, ardından da biberleri soteledim vok tavada.
Ama öyle güzel görünüyorlardaki, bir postu hakkettiklerini düşündüm:)
2 kırmızı, 2 sarı, 2 de yeşil kaliforniya biberini şerit şerit (jülyen) doğrayıp, 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında yüksek ateşte soteledim. Biberler pişmeye yakın iri iri doğradığım 2 soğanı da ilave ettim. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar, sotelemeye devam ettim..
Şu anda tavada, tüm güzellikleriyle tavukları bekliyorlar..
7 yorum:
bu görüntüye bayılıyorum,ellerinize sağlık...
Biberlerin rengi ısınan havanın enerjisi gibi:)) Tam bir cümbüş:)
oh ellerine sağlık bence çok bekletme bu güzelliği hemen yemek lazım... sevgiler...
Selam her çeşit biberi severim ve hemen hemen her yemekte kullanırım. Görüntü harika eminim tavuklar la bulusmasida harika olmuştur .ellerine saglık, sevgiler...
Bence de iyi etmişsin tavukları eklemeden..Kişilikleri bozulurdu yoksa:)) Eline sağlık canım, diri diri öylece bile yenebilirler bence, yada sadece makarnaya eklenerek:)
iyi ama tavuklar nerde ?ben bir erkeğim etsiz yemek yemem de ondan sordum :)ama renk uyumu gerçektende harikaymış tavukla hayl edemiyorum karnım acıkıyor :)
Bu posta tek yorum renklerin cümbüşü adı verilmeliydi.
Elinize saglık.
Yorum Gönder