Serap sayesinde tanıştım bu güzel yemekle. Kıyma, pirinç, enginar ve limonun uyumu süper.. Dondurucudaki enginarlarla en kısa sürede tekrarı yapılacak..
Malzeme:
- 10 enginar çanağı
- 1 limon
- 200 gr yağsız kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
- tuz, karabiber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- Enginarları tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
- Limon suyunu ilave edip, biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
- Pirinci 2 su bardağı suyla haşlayın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp, kıyma ile hafifçe kavurun.
- Pirinci, kavrulmuş kıymayı, kaşar peynirini, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Haşlanmış enginarları fırın tepsisine sıralayıp, iç harcı içine paylaştırın.
- Unu ve zeytinyağını, 2 su bardağı su karıştırıp dolmaların üstüne gezdirin.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.
4 yorum:
Enginara bayılırım...Elleriine sağğlık
Enginara bayılırım...Elleriine sağğlık
Süper bir yemek olmuş..ellerinize sağlık,en kısa zamanda denenecek..sevgiler.
bende çok severim,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler...
Yorum Gönder