Haftasonu menümüzün diğer yemeği..
Her zaman yaptığım kaşarlı mantarın değişik bir versiyonu oldu bu yemek. Yemek masalarınızı süsleyeceğini düşündüğüm havalı tariflerden :) Dolgu kısımlarını daha da çeşitlendirmek mümkün.
Malzemeler:
- 500 gr mantar (büyük boy)
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Yarım çay bardağı süt
- 1/2 su bardağı ekmek kırığı
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
Yapılışı:
- Mantarları yıkayıp, saplarını çıkarın.
- Bir kapta kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, süt, ekmek kırığı, karabiber, pul biberi karıştırın.
- Mantarları sap kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
- Tereyağını mantarların çukurlarına paylaştırın.
- 200 C fırında 15 dakika tutun.
- İyice karıştırdığınız dolguyu avcunuzda yuvarlayarak sıkıştırın ve fırından çıkarttığınız mantarların ortasına koyun. (Ben eriyeceğini düşünerek çok abartmadım dolgusunu. Ama içindeki ekmek erimesini önlüyor. Biraz daha fazla konulursa daha da güzel olacağını düşünüyorum.)
- Dolgunun tamamını mantarların üzerine paylaştırıp, tekrar fırına sürün. 185 C'de üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyetle kalın.
9 yorum:
Peynirlerin arasına bir dilim sucuk veya pastırma çok lezzet veriyor. Ellerinize sağlık.
Çok leziz bir tarif olmuş..Tam davetlik ,şık..Mantarın her türlüsünü severim..ellerinize sağlık.
harika görünüyorlar,eline sağlık.
Evet evet Esmoşum; bunu kokoş bir tarif olduğu kesin:)) Tam davet sofralarına yakışacak türden. Hele de aldığın peynir bazen ev halkı tarafından çok tutulmadığında (!) tüketebilmek adına süper:) Ellerin dert görmesin canımın içi..
nefis görünüyorlar ellerinize sağlık..
Mantarı hele de böyle farklı malzemlerle doldurulmuş halini çok seviyorum. Peynirle de çok güzel olmuş belli ki. Ellerinize sağlık.
Ben de severim bu tarifi,özellikle meze olarak.Eline sağlık.
oofff ellerine sağlık Bloğunu yeni keşfettim bana da beklerim. www.gecekiyafeti.com
ellerine sağılık,bu mantar neden bu kadar lezzetli?
Yorum Gönder