Masanın fotoğrafını koyduğumdan beri en çok ilgi gören tarif oldu sanırım. Bazı çay sofralarında kısırın yerini aldı bile..
Ölçüler aslında tamamen göz kararı ve arzuya göre değişebiliyor.
Malzemeler:
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- Dereotu
- Maydanoz
- Salatalık turşusu
- Ceviz
- Nar
- Mısır
- Dilimlenmiş yeşil zeytin (istenirse)
- Limon
- Zeytinyağ
- Tuz
- Nar ekşisi
Yapılışı:
- Burada en önemlisi buğdayın pişme durumu bence. Akşamdan üzerini örtecek kadar su ilave edip, bekletiyorum.
- Ertesi sabah buğdayları süzüp yıkıyorum. Ve ocağın üzerine alıp, yumuşayıncaya kadar pişiriyorum. Çok pişip dağılmamasına dikkat ediyorum.
- Sonrasına yukarıda saydığım malzemelerden istediklerinizi doğrayıp karıştırılması kalıyor. Ben hepsini koymayı tercih ediyorum.
Afiyetle kalın..
1 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Yorum Gönder