Nihayet fotoğraflar geldi...
Ama bu kez de ben geciktim yayınlamak için.
Ve sonunda, işte benim yaz mevsiminde ki favori tatlım..
Bu kez muhallebisini pişirirken ununu azaltıp, irmik koydum. Kesinlikle daha güzel oldu.
Malzemeler:
- 1.5 lt süt
- 4 küçük fincan şeker
- 2 küçük fincan un
- 2 küçük fincan mısır nişastası
- 2 küçük fincan irmik
- 2 paket vanilya
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 paket jöle
- meyve dilimleri
Yapılışı:
- Süt, şeker, un, nişasta,irmik ve vanilya ile koyu kıvamlı bir muhallebi pişdim.
- Bu muhallebiyi 2-3 dakika el blenderi ile karıştırdım.
- Kakaolu bisküvileri süte batırıp tepsiye sıraladım.
- Üzerine muhallebiyi döktüm.
- Onun da üzerine şeftali ve erik dilimlerini sıraladım. (Şeftali benim bu tatlıdaki favori meyvemdir)
- Onun da üzerine, ayrı bir kapta paketindeki tarife göre hazırladığım jöleyi döktüm.
- Jöle epey bir süre donmadığından gelip gidip yüzen şeftalileri düzelttim.
- Ertesi gün yazın en sıcak gününde tatlıyı alıp Gümüldür'e gittim.
- Tabii yolda sıcakta jöleler eridi ve şeftaliler yine yüzmeye başladı.
- Ben pes etmedim. Onları tekrar ıslah ederek, jöleyi tekrar dondurmayı başardım:)
Ve nihayet servis yapmıştım ki, 15 dakikada koca tepsi tatlı bitti.
Not: Jöle eriyip tekrar donunca tabii biraz şekli kaydı. Normalde üzerinde daha kalın bir tabaka jöle olması gerekiyor.
6 yorum:
ne zamandır hafif bir tatlı tarifi bekliyordum senden ki dün tarifini gördüm:)) hemen malzemeleri not aldım,eksikleri kipadan tamamlayıp akşam bir koca tepsi hazırladım. bu akşam iftardan sonra yiyeceğiz:) ellerine sağlık...Serap
Senin de ellerine sağlık..
Umarım beğenmişsinizdir.
Şeftali mevsimine yetişemediğim için derin dondurucumdaki vişne ve vişne jölesi ile bu tatlı bende evrim geçirdi. Muhallebi kısmına da çok az limon kabuğu rendesi ilave ettim. Ellerine, elime sağlık. Mine
Eminim süper olmuştur. Hele bir de ekşimsi tatlıları seviyorsan..
ımmm görüntü güzel tadını merak ettim şimdi
denenecekler listeme aldım bile
ellerine sağlık
Pişman olmayacaksın..
Yorum Gönder