Tam bana göre bir tarif daha..
Hiç vakit almayan, mantar seven herkesin ayıla bayıla yediği, davetleri zenginleştiren bir ara sıcak... Bazen tek kişilik güveçlerde de yapıyorum. Şık oluyor servisi..
Dün akşam işten gelince, mantarları yıkamak dahil 15 dakikada fırına girdi. Pişmesi 30-40 dakika sürüyor.
Malzemeler:
- 1 paket mantar ( yaklaşık 500-600 gr)
- kaşar (ne desem, tamamen göz kararı :)
- 1 çorba kaşığı kadar tereyağ
- tuz
Yapılışı:
- Mantarların saplarını koparıp, iyice yıkıyorum.
- Biraz süzüldükten sonra, mantarları ters olarak fırın tepsisine sıralıyorum.
- Saplarına kıyamıyorum, onlarıda kesip aralara sıkıştırıyorum.
- Kaşarı eskiden rendeler koyardım. Şimdi uzun uzun uğraşmıyorum. Elimde kaşar küp küp kesip, mantarın büyüklüğüne göre koyuyorum içlerine.
- Üstüne de tereyağını 2-3 parçaya bölüp koyuveriyorum.
- Önce tepsi ve mantarlar çabuk ısınsın diye, 200 C deki fırına atıyorum. Kaşarlar eriyince, mantarlar pişmeden kızarmasın diye 170 C'ye düşürüyorum.
- Mantarlar bir süre sonra suyunu salıyor. 30 dakika sonra çıkarıyorum. Ben biraz diri seviyorum mantarı. Siz pişmiş olup olmadığını kontrol edip süresini ayarlayın.
- Resimde de görüldüğü üzere ben sulu bırakıyorum. Daha lezzetli oluyor.
- Kaşarları da çok kızartmayın. Çabuk sertleşiyor.
Yazdıklarımı bir daha okudum da, kendimi tebrik ediyorum... Bu kadar basit bir yemek, ancak bu kadar uzun anlatılabilirdi:)
11 yorum:
Bu kadar basit,bu kadar güzel.Elinize saglik.Sevgiler...
Canım Arkadaşım iyi geceler seninde eline sağlık bloglarla ilgilenmek iyi oluyor değil mi:)))Mine
ziyaretiniz ve yorumuzu icin tesekkur ederim. bende sizin blogunuzu ve tarifleriniz cok begendim. bundan sonra devamli ziyaret edecegim.kasarli mantari bizde cok severiz. ellerinize saglik. sevgiler
Bende çok severim ellerinize sağlık..ziyaretiniz için teşkr ederim..kocaman sevgiler
Çok hoş görünüyor.Ellerinize sağlık.sevgilerrrr
Nazik yorumunuza cok tesekkür ediyor, sizin de ellerinize saglik diyorum... Sevgilerimle,
Çok basit ama çok da güzel oluyor:)ailecek bayılırız ellerine sağlık..
çok lezzetli olmuştur eminim. ben de mantarın her haline hayranım. eline sağlık.
Harika görünüyor... ellerinize sağlık. :)
slm yaptım ama mantarlar sizinki gibi sulu olmadı nerde yanlış yapmış olabilirim
İlk aklıma gelen fırında uzun süre tutmuş olmanız ya da fırın sıcaklığınızın çok yüksek olması. İlk pişirdiğiniz sıcaklıktan daha düşük sıcaklıkta 20-25 dakikada deneyin bu kez. Pişirme süreleri fırından fırına değişiklik gösterebiliyor. Sık sık kontrol edip, resimde göründüğü hale geldiğinde çıkarın. Mantarlar marketlerde satılan kültür mantarı olmalı.
Sevgiler..
Yorum Gönder