Haftasonu sofralarınıza bir alternatif belki...
Malzemeler:
- 500 gr dana eti (biraz yağlı olursa daha lezzetli olur)
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullanıyorum)
- 2 domates (ben 2 yemek kaşığı yazdan hazırlanmış rende domates kullandım)
- tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kekik (arzuya bağlı)
- Aldığınız dana eti doğranmış değilse yada iri parçalıysa önce onları küçük küçük doğrayın.
- Eğer vaktiniz varsa, etleri yarım bardak süt ve 1 soğanın suyuyla 1 gece marine ederseniz et çok daha kolay pişer ve daha lezzetli olur.
- Teflon tavaya sıvıyağ koyup biraz kızdırın. Ardından etleri içine atıp hızlıca karıştırın. kapağı kapatın.
- Etler önce suyunu salacaktır. Mümkün olduğunca tencerenin kapağını açmayın. Kendi suyunda ağır ağır pişmeli. Ben kapağı açmadan tencereyi sallıyorum ara ara.
- Suyunu çekince tereyağ ve ince doğranmış sarımsakları ilave edin.
- Sarımsaklar biraz kavrulup, güzel kokusunu salınca domatesi ve baharatları ilave edin.
- Domateslerle birlikte 5 dakika kadar daha kavurup, 1-1.5 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.
- Kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Suyu azaldığında piştiğini kontrol edip, ocaktan alın.
Sevdiklerinizle birlikte, keyifli bir haftasonu geçirmenizi dilerim..
Afiyetle kalın..
1 yorum:
Şimdi tencerede pişiyor, ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder