25 Şubat 2012 Cumartesi

bademli pilav


Geçtiğimiz pazar menüsüydü et sote, bademli pilav ve bol soğanlı mantar sote.
Yanında yeşil salata..

Malzemeler:
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1/2 su bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • tuz
  • 2.5 su bardağı kaynar su

Yapılışı:
  • Pirincin üzerine 1 çay kaşığı tuz koyup, üstünü örtecek kadar sıcak su koyun. Ve en az yarım saat bekletin.
  • Bademleri sıcak suya atarak 5-10 dakika haşlayın. Soğuyunca kabuklarını, parmaklarınızın arasında kaydırarak soyun.
  • Yağları pilav tenceresine koyun.
  • Yağ ısınıp eridiğinde kabukları soyulmuş bademleri içine atarak, rengi kısmen kahverengimsi oluncaya kadar kavurun.
  • Bu arada pirincin suyunu süzerek, nişastasını almak için yıkayın ve tekrar süzün.
  • Süzülmüş pirinci kavrulmuş bademlerin üzerine ilave edin ve pirinç tane tane oluncaya kadar kavurun.
  • Üzerine kaynar suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav pişerken asla karıştırmayın, kapağını sık açmayın.
  • Ocaktan aldıktan sonra, tencere ile kapak arasına 2 kat kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın. Bu şekilde tenceredeki fazla suyu kağıt havlu emecek, pilavınızın lapalaşmasını önleyecektir.
 
Afiyetle kalın..

5 yorum:

Baharatın Kızı dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor;))

Tombul Tarifler dedi ki...

of daha ne olsun ellerine sağlık sevgilerimle iyi hafta sonları...

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

bademli pilav hiç yemedim,lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık...

NİHAL dedi ki...

Salata ile birlikte harika görünüyorlar elinize sağlık :)

Seda Yazıcı dedi ki...

pilav nefis olmuş canım ellerine sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu