28 Eylül 2009 Pazartesi

annemin domatesli et yemeği

Bir Özel Hanım klasiği...
Bu yemek annemle özdeşleşmiştir artık. Dışarıdan bakınca bilinen bir yemektir aslında... ama lezzeti bir başkadır annemin elinden...
Tabii bunda babamın et seçiminin de payı var.
Aynı zamanda annemin davet sofralarının da vazgeçilmezidir. Böyle olunca annemin verdiği malzeme miktarının yarısını veriyorum.
Malzemeler:
  • 1 kg kuzu eti
  • 4-5 adet domates
  • 4 adet biber
  • 2-3 adet patates

Yapılışı:

  • Etler suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar karıştırılır.
  • Ardından biberler ilave edilir.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar sonra domatesler eklenir.
  • Domatesler suyunu salıp bir müddet etlerle piştikten sonra, suyunu ilave edip 1 saat kadar düdüklü tencerede pişirilir.
  • Daha sonra patatesler ilave edilerek 10 dakika daha pişirilir.
  • Fırın tepsisine alınarak, üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.
  • Bu yemekte ekstra yağ yok. Annemin dediğine göre etin yağı yeterliymiş. Ayrıca bu yemekte soğan sarımsak da yok. İstenirse konulabilirmiş.
Bu güzel yemek bu kez de bayram soframızdaydı. Arife akşamından karşıladık bayramı..
Masamızda aynı zamanda nefis bir yaprak sarma vardı. Sevgili Şirvancım ve annecim çok güzel yemekler hazırlamışlar.
Ama galiba en güzeli, bir bayramda daha ailece bu masanın etrafında toplanmaktı. Daha nice bayramlara...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

canım ablacım afiyet olsun o akşam herşey çok güzeldi şirvan

EsEr dedi ki...

Senin de ellerine sağlık Şirvancım..

Amca kızı Ayla dedi ki...

Nefis görünüyor.Yengemin ve Şirvan'ın eline sağlık.
Ama böyle fotoğraflarla iştahım açılıyor. Kilo alacağız.

EsEr dedi ki...

Yaa evet öyle bir problem var hakikaten. Ama senin için sorun değil Aylacım...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu