22 Mart 2015 Pazar

kıymalı patatesli sütlü börek



Son zamanlarda sıkça yaptığım, oğlumun da çok severek yediği bir börek var sırada.
Genelde misafir gelmeden bir gün önce sarıyorum. Ertesi sabah pişirmeden 1 saat önce sosunu döküyorum. Sonra misafir gelmesine yakın fırına koyuyorum.

Malzemeler:
  • 3 adet yufka (büyük dikdörtgen borcam tepsiye göre)
  • 300 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/3 çay bardağı su
  • 2/3 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • tuz, karabiber, pul biber
  • susam
Yapılışı:

  • Önce az miktarda zeytinyağa ince doğranmış soğanlar ilave edilerek kavrulur.
  • Hafif pembeleşince kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
  • 1 adet patates rendelenip, kıymaya ilave edilir biraz daha kavrulur.
  • Ocaktan almadan önce tuz ve baharatlar ilave edilip, karıştırılır.
  • Yufka ortadan ikiye bölünüp, uzun kenarına kıymalı harç konulurak sarılır. 
  • Yağlanmış dikdörtgen tepsiye köşesinden başlayarak döşenir.
  • Kalan yufkalarda aynı şekilde sarılarak, uçuca gelecek şekilde döşenmeye devam edilir.
  • Eğer yuvarlak tepsi kullanılacaksa, en dıştan başlayarak tepsiye yerleştirilir.
  • Pişirmeden 1 saat önce 1 yumurtanın beyazı  süt, su ve zeytinyağ çırpılır ve böreğin üzerine dökülür.
  • Börek sosu çekince, üzerine kalan yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  • 180 C fırında, üstü kızarana dek pişirilir.



Afiyetle kalın...

1 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

hımmmm misss mis :)) ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu