8 Mart 2015 Pazar

bir cumartesi gecesi


İtalyan aperatifleri konseptli...
Ayağımın tozuyla İspanya seyahatinin hemen ertesi günü oldukça hareketli geçti. Önce 1.Urla Enginar Festivali kapsamında düzenlenen Enginarlı Lezzetler etkinliğine katıldım. Bunu ayrı bir yazıda anlatacağım. Arkasından havayı güzel bulunca sahilde BİSİM ile bisiklet keyfi yaptık.
Artık hepinizin tanıdığı Yeşim'ciğiminden gelen telefonla da, akşamı bu güzel masada geçirdik. Benim canım arkadaşım birbirinden güzel İtalyan lezzetlerini hazırlamak için çoluk çocuk herkesi mutfağa soktu.
İyi ki de öyle yaptı..



Bruchetta. Sarımsaklı zeytinyağ sürülen kızarmış ekmeklerin üzerine mozeralla peyniri, domates ve fesleğen koyarak yaptığımız bir lezzet. Doğranmış domatesle ve farklı soslarla da yediğim Bruchetta bu haliyle de çok güzel oldu.


Enginar ezmeli ekmeklerimiz. Enginar ezmesini biz bu kez hazır kullansak da, evde hazırlamak da zor değil. Örneğin enginarı az suyla haşlayıp ezerek, içine ceviz ve istediğiniz baharatları ekleyerek hazorlayabilirsiniz. Yine sarımsaklı yağ sürdüğümüz ekmekler üzerine bu ezmeyi sürdüğünüzde aperatifimiz hazır.


Guacamelo - Avakado soslu ekmekçikler..
Yumuşamış bir avakoduyu çekirdeğin etrafından ikiye kesin. Elinizle iki tarafıdan tutarak birbirine ters tarafa doğru çevirerek ikiye bölün. Çekirdek kolayca çıkacaktır. Kaşıkla avakadoyu kabuğundan ayırın. Çatalla ezerek, içine 1 diş sarımsak ve küçük bir soğanın yarısının rendesi, dereotu, tuz ve az kimyon ilavesi yapın. Yine kızartılmış, sarımsaklı zeytinyağ sürülmüş ekmeklere sürün.


Bu kez de zeytinyağlı ekmekler üzerine, döküm tavada hazırladığımız kabakları ve peyniri koyduk..



Zeytinyağda sarımsakla beraber sotelediğimiz mantara bol maydanoz doğradık.


Her masamızın olmazsa olmazı kavrulmuş fıstıklı, peynirli yeşil salatamız..

Ve tabii keyifli kahkaha dolu bir sohbet..

Yeşim, Oya, Selen ve Ilgın ellerinize sağlık.. Seviyorum sizi...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu