20 Ocak 2015 Salı

fırında brokoli ve patatesli somon

Taze çekilmiş karabiber, ekmek kırıntısı ve somon bir araya gelince bu kadar mı güzel olur..
Zengin bir malzeme içeriği olmasına rağmen, yerken içindeki brokoli, somon, patatesin ayrı ayrı tadını alabiliyorsunuz. Pesto ile taçlandırılmış bir lezzet..
Bu güzel yemek ile Yeşim sayesinde tanışmıştım. Kendisi de The Kitchen Crashers Seda ve Hakan'ın sayfasından almış tarifi.



Dün akşam eşim bana bu çok sevdiğim yemeği yaparak süpriz yaptı. Yapım aşamasına yetiştiğim yemeği görünce hemen fotoğraflamak istedim. Artık bloğa tarifi konmalıydı.




Malzemeler: (4-6 kişilik)

  • 400 gr kemiksiz derisiz somon
  • 4 adet orta boy patates
  • Büyük bir baş brokoli
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1- 1,5 çay bardağı kadar ekmek kırıntısı 
  • 4 yemek kaşığı parmesan ( yoksa sert İzmir tulum da olabilir)
  • 1 küçük kutu sıvı krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı pesto
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
  • Patatesleri suda haşlayın. Çatal batırabileceğiniz sertlikte olması yeterli.
  • Brokoliyi küçük dallarına ayırıp, çok az suyla yada buharda pişirin. Diri kalsınlar, çok pişirip dağıtmayın.
  • Somonları çok az zeytinyağ ve tuzla ovup, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • Önceden 200 C'ye ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
  • Somon soğuyunca küçük parçalara bölerek, kılçıklarını temizleyin.
  • Haşlanmış patatesleri soyup, ince halkalar halinde kesip bir fırın tepsisinin dibine sıralayın.
  • Üzerine tuz, 2 kaşık peyniri serpin, sütü de üzerine gezdirin.
  • Küçük dallara ayrılmış brokolileri, patateslerin üzerine yayın.
  • En üste parçalayıp ayıkladığınız somonu yerleştirin.
  • Bir kasede krema, pesto, tuz ve karabiberi karışıtırın.  
  • Bu karışımı somonun üzerine yayın.
  • Başka bir kasede ekmek kırıntısı (ya da galeta unu) ile peynir rendesini karıştırın. 
  • Bu karışımı da somon üzerine yayın. Üzerine biraz daha taze çekilmiş karabiber ilave edin.
  • En üste terayağ parçacıklarını yerleştirin.
  • Isıtılmış fırında üzeri kahverengi ve çıtır çıtır olana kadar 20-25 dakika pişirin.
Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum bu güzel yemeği..

Afiyetle kalın..

2 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

ne kadar saglıklı bir yemek.hem balık hem sebze.eşinin elleine saglık.

Şermin KILIÇ dedi ki...

off süper görünüyor Esmacım ..Eşinin ellerine sağlık.. en kısa zamanda malzeme alıp denemek istiyorum ;))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu