26 Aralık 2011 Pazartesi

turp otu salatası


Vakit bulup pazara çıkamadığım için, markette tazecik turp otlarını görünce, oyuncak bulmuş çocuk gibi sevindim. En dıştaki kart yapraklarını ayıkladım. Sonra defalarca yıkadım toprakları gitsin diye. Suda beklettim, tekrar yıkadım, tekrar beklettim ve yine yıkadım. Nihayetinde haşlanmaya hazır hale geldiler sevgili otlarım...
Kaynayan suya yavaş yavaş ilave ettim hepsini. Sapları azıcık yumuşayınca hemen sudan aldım. Yarım limonun suyu ve Akhisar'dan gelen yeni zeytinyağını gezdirdim üzerine kokusunu duyarak. Ardından yine Akhisar'dan gelen henüz tamamen tatlanmamış kırma zeytinlerden attım üstüne birkaç tane, tam sevdiğim gibi acı acı... Renklendirmek için bu güzel tabağı, küçük doğranmış portakal dilimleri koydum üzerine... 
Ege Mutfağı'nda meze niyetine süslese de balık sofralarını, benim soframda taze ekmekle ana yemek gibiydi  turpotu..

Afiyetle ve sağlıkla kalın..


12 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

portakal dilimleri farklılık vermiş.. ellerine sağlık sevgilerimle
seval

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık ..

tarih84 dedi ki...

portakalla süslemek aklıma gelmezdi ama annemin sabah kahvaltı tabağını görür gibi oldum:)) pazar günleri ot haşlaması bizim uzunnnca süren kahvaltılarda da olur. Kırma zeytinin hastasıyım acı acı süpper:)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Ah şu dehşetengiz yıkama seremonisi olmasa buncağızımın..Bizde de ana yemektir direkt..Ellerine sağlık canım benim..

Unknown dedi ki...

Degisik bir salata ellerine saglik canim afiyetler olsun.

Unknown dedi ki...

hiç tanımadığım ve tatmadığım bir lezzet. Ama beğendim ben.Ben de böyle salataları ana yemek yerine rahatça tüketebilirim. Bu da tam benlik olmuş. Sevgiler...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

missss mis :)) ellerine sağlık

Ferkay dedi ki...

Mis gibi bende çok severim Egemizin otlarının zenginliğinden aç kalmak mümkün değil..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Herşeyin gönlünce olduğu sağlıklı, mutlu, çikolata kokulu bir yıl diliyorum. İyi seneler:)

anne eli gibi dedi ki...

değişik bir salata olmuş elleriniz esağlık..

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

ahhh ege otları ahhh ancak yazdan yaza buluşuyoruz onlarla, aklıma geldi şimdi... Bu arada kalın kökler ile turşu deneyin, inanın harika! ellerinize sağlık, keyifli afiyette bir yıl geçirmeniz dileğiyle.

seda dedi ki...

Akhisar ve kırma zeytin okuyunca kendimden geçtim. yok yok istanbulda bulamıyorum. hiçbir kırma zeytin o hafif acı tadı vermiyor.
benim de annem akhisarlı. Orda kalan tek kişi anneannem:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...