8 Ocak 2014 Çarşamba

enginar ezme


Dondurucuda kalan son enginarlarla yaptım bu ezmeyi. Favori mezelerimden biri olup, tadına bakanların tahminlerini almak hoşuma gidiyor.  Genelde görüntü itibariyle patlıcan ezme olduğu düşünülüyor.
Tamamen doğaçlama yapıyorum aslında.

Malzemeler:
  • 4-5 adet enginar (ben temizlenmiş olarak dondurucuya atıyorum her yıl)
  • dere otu
  • ceviz
  • 1/2 limon
  • zeytinyağ
  • tuz
Yapılışı:
  • Enginarları dörde bölerek tencereye koyun.
  • Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve yumuşayıncaya  kadar pişirin. Mümkün olduğunca az suyla yapın ki, fazlasını dökmek zorunda kalmayın.
  • Pişip, fazla suyunu çeken enginarları bir tabağa alıp, çatalla ezin.
  • Damak tadınıza göre limon, zeytinyağ, tuz ilave edin.
  • İnce kıyılmış dereotunu ve iri dövülmüş cevizi ezmeye ekleyin.
  • Servis tabağına alın.
 Afiyetle kalın...


8 yorum:

Ozlemaki dedi ki...

beğendisi de güzel oluyor =)

Bocuruk dedi ki...

Vayyy süper bir doğaçlama Esma cım. Benim de dolapta enginarlarım var ve hep aynı şekilde pişirmekten sıkıldım. Ellerine sağlık :)
Sevgilerimle...

Esma Ercengiz dedi ki...

Enginarın her türlüsüne bayılırım. Beğendisini de denemek lazım

Esma Ercengiz dedi ki...

Elvancım beğenmene sevindim. Farklı oluyor evet.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Neden olmasın tabii yaa.. Gayet iyi bir fikirmiş gerçekten Esmacım.. Ellerine, fikrine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Değişik bir paylaşım, ellerinize sağlık.Benim bloğuma da beklerim...

Esma Ercengiz dedi ki...

Teşekkürler Serapcım ve Kurabiye Kokuyor

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...