Hakiki mi değil mi bilemiyorum ama severek yedi.
Aslında bugünkü şambali testini misafirlerimizle beraber yaptık.
Bazen bize anne baba kadar yakın olan , bazen de yakın arkadaş gibi sohbetler ettiğimiz sevgili yazlık komşularımız konuk oldu masamıza. Onları Bornova'da ağırlamanın keyfini yaşadık, özlem giderdik.
Tatlılarımızı yerken Kemal Abi hukuk fakültesinde öğrenciyken kağıt arasında yediği ve tadına doyamadığı şambalileri hatırladı. Anladım ki beyler için şöyle yoğun şuruplu, şeker oranı biraz daha yüksek olsa, daha da makbule geçecek. Eleştirilere rağmen bizden daha fazla yemeleri de tatlımın güzel olduğunun kanıtıydı bence.
Malzemeler:
- 2 sb yoğurt
- 1.5 sb şeker
- 1 sb un
- 3 sb irmik
- kabartma tozu
- badem
Şurubu için
- 4 sb şeker
- 3 sb su
- biraz limon suyu
Yapılışı
- İşe bademleri kırarak başladık. Bu konuda oğlumdan yardım aldım. Daha sonra onları sıcak suya atarak, kısa süre beklettik. Bu şekilde kabukları kolayca soyuldu.
- Sonrası bildiğiniz gibi, hepsini karıştırıp tepsiye döktüm.
- Üzerlerine bademleri sıraladım. Ve 170-180 C fırında üstü kızarana dek pişirdim.
- Daha sonra şurubunu hazırlayıp, üzerine döktüm.
10 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM HANİ BİZE HANİ BİZE :)
Güneş böyle yazınca, kalan tepsiyi olduğu gibi fabrikaya götürdüm. Bu günlerde gördüğü herşeyi canı çekebilir:))
ozaman bende hani bana hani bana diyeyim her yaptığını bizim şirkete de getirebilirsin canım:)))))))))ne dersinnnn
Ama Güneş hamile:))
Sende de mi birşey var yoksa:))
Bak bloğumun sıkı takipçisi olursan, yayınlanır yayınlanmaz hani bana hani bana dersen ofise de gönderirim. Hatta daha iyisi sen bize gelirsin bitmeden.Hem seni de görmüş olurum....
canım benim hergün sitendeyim merak etme güneş arkadaşımızada hayırlı doğumlar nasip etsin allahım sağ sağlim sağlıkla uzun ömürlü bebeği olur inşallah..
bu arada ben nasıl hamile olabilirim şekerim:)))) önce aday bulmam lazım öyle değilmi:)) allah mı söyletti yoksa:)
Ellerine saglik,hayrili bayramlar..
Sevgili Hilal, İyi Bayramlar..
Birde yumurta yok değilmi içinde?
Tatlı ve şerbetin sıcaklığı nasıl olacak. Biri sıcak, diğeri soğukmu acaba?
Bu arada nefis görünüyor. Denemek istiyorum. Cevaplandırırsanız sevinirim.
Sevgili Adsız ben her türlü denedim. Ama genelde sıcak keke ılık şurup döküyorum. Yumurta yok çok güzel ve hafif bir tariftir. Afiyet olsun..
Yorum Gönder