25 Ağustos 2009 Salı

mutfak sırları

ANLAMLI BİR HEDİYE
Geçtiğimiz haftasonu süpriz bir yemek masasıyla karşılandık...
Ah ben ah, nasıl fotoğrafını çekmeyi akıl edemedim bu masanın..
Ortamın güzelliğinden aklıma bile gelmedi...

Mangalda levrek, patlıcan salatası, börülce salatası, yeşil salata ve fırında domates yanında da beyaz şarap... mumlarla aydınlatılmış bir masada bizi bekliyordu.
Hepsi de süperdi...
Özellikle kavrulmuş çam fıstığı ve peynirle servis yapılmış fırınlanmış domates dilimleri ile yine kavrulmuş çam fıstığı ve peynirle hazırlanmış yeşil salata nefisti...

O akşam Aliye ve Tony'den güzel bir de hediye aldım.
Ee baktılar bir bloğumuz var. Mutfakla ve mutfakta pişenler ile haşır neşiriz. Bana bu güzel kitabı getirmişler Belçika'dan.
Süpeer..
Çok sevdim. Şu sıralar elimden düşürmüyorum. Çok güzel bilgiler, değişik fikirler var içinde. Bunları mutfağımda uyguladıkça, tariflerle birlikte bu küçük sırları da vereceğim burada...

Teşekkürler Yeşim, Ömer, Aliye ve Tony...

3 yorum:

yeşim dedi ki...

bir şey değil canım
ben şimdi kitaptaki tariflerin tadına bakacağımız günleri bekliyorum...

banaayrikotudeme dedi ki...

ZAMAN bizlerin en buyuk problemi sanirim. Blogu ilk okudugumda, ilk kez cevap gondereyim dedigimde, eylulun basiydi. Simdi ise ekimin 11i. Gecikmiste olsa , cevap hakkim saklidir diye dusunuyorum.

Ozdereyi hala keyifle aniyoruz. Tuhaf gelecek sana; ama uzun sureden sonra zamani dusunmeksizin ekmek almak icin 1 saat vakit harciyabilecegimi Ozderede hissettim ben. Beklenmedik bir hediye gibiydi. Bana durmadan ' hadi hadi hadi' diyen ZAMAN sanki uykudaydi. Ne mutlu olmustum ama... Cok keyifli bir tatilin baslangiciydi.


Ozdereden once senin blogunu biliyorduk. Aslinda amacim senin bloguna benzer mutfak ile yasami birlestiren bir kitap bulabilmekti. Ama Flamanca konusulan bir memlekette Ingilizce yemek tarifleri kitabi bulmak zor olmasada yasami mutfak ile birlestiren Ingilizce bir kitap bulmak nerede ise imkansiz. Iste bu kitap yukarida bahsettigim ikilemin sonucu. Umarim arada mutfakta ugrasirken aklina gelip acaba o kitapta ne diyordu diyebilecegin bir kaynak olur.

cok sevgiler herkese
gorusmek uzere tekrar

Esma Ercengiz dedi ki...

Yaşamı mutfak ile birleştirmek...
İşte bloğumda yapmaya çalıştığım, tam olarak da bu aslında. Ama yine senin bahsettiğin zamana daha doğrusu zamansızlğa karşı..
Mutfak sırlarını keşfetmeye çalışarak:)

Selam ve sevgiler.
Bekliyoruz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...