22 Kasım 2009 Pazar

dil balığı tava

BİR PAZAR MENÜSÜ..
Nefis bir balık tarifi daha...
Oğlumun eskiden en sevdiği balıktı. Artık sevmiyormuş..
Ama yine de bizim kadar yedi :)

Bu balığı yapmayı yine yemek yapmayı, yemeyi ve yedirmeyi çok seven arkadaşım Hamdi'den öğrendim. Bir keresinde yazlıktayken sabah erkenden siteye bir balıkçı gelmişti. Dil balığı olduğunu görünce heveslenip aldım. Ama temizleyeceğim derken mahvoldum. Telefonla temizleme tarifi almıştım.
Bir daha mı ?! Kipa ne güne duruyor..

Yapılışı:
  • Temizlenmiş balıklar alınır.
  • Mısır ununa bulanır. (Beyaz una göre çok daha lezzetli oluyor)
  • Çiçekyağında güzelce kızartılır ve soğutmadan afiyetle yenilir.
Bu kez balığın yanında roka salatası vardı...

Şimdi Sevgili Hamdi bu yazıyı okuduğunda bana telefon açacak..
-Balıkları az kızartmışsın ya da çok kızartmışsın ya da tarif eksik. (Mutlaka bir kulp takacak..)
Ya da
-Kızım parana mı kıyamadın, gidip en küçüğünden almışsın..
diyecek biliyorum :)

6 yorum:

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Sevgili Arkadaşım,
Evde balık yapmayı sevmeyen bana bile balık yaptıracaksın.Eline sağlık.....Bu arada buğday çorbası tarifini merakla ve dört gözle bekliyorum.....

EsEr dedi ki...

Minecim dil balığını her ne kadar kızartılmış olsa da bu şekli ile seviyorum. Dışarıda yapılanların kızartma yağlarına güvenmediğimden evde yapıyorum. Sana da denemeni tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor..
Buğday çorbasını inşallah bayramdan sonra yapacağım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık:)))
Ewt artık temizlenmiş balık satılıyor bizede sık sık yapıp yemek kalıyor:))

EsEr dedi ki...

Sahil kasabalarında, sabah dönen balıkçılardan alınan balıklar bir başka güzel oluyor..Tabii o zaman iş başa düşüyor..
Ama bizim gibi çalışanlar için, temizlenmiş olanları en ideali..
Sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

Hiç tatmadım ama tadını merak ettim.
Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramı dilerim.

EsEr dedi ki...

Sevgili Taze Nane, Dilbalığı çok lezzetli bir balıktır. Denemeni tavsiye ederim. Sanıyorum şu sıralar bollaştığı bir dönem.
Geçmiş bayramın kutlu olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu