19 Ocak 2010 Salı

ayvalı portakallı kereviz

KEREVİZLİ AYVA ve PORTAKAL:)
Az önce babam telefon etti. Ne yaptığımı sordu. Ben de Ayvalı Portakallı Kereviz pişirdiğimi ve fotoğrafları bilgisayara yüklediğimi söyledim. Karşılık şu;
-Ayvayı, portakalı anladık da, o kerevizin orda işi ne ?
Aslında kerevize portakal ve ayva koymama tepki vereceğini düşünmüştüm babişkomun. Yine ince espri anlayışıyla güldürdü beni. Canım babam....

Malzemeler:
  • 3 orta boy kereviz
  • 1 küçük patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy ayva
  • 1 limon suyu
  • 2 portakal suyu
  • zeytinyağı
  • tuz

Yapılışı:

  • Önce kereviz, patates ve ayvayı küçük küçük aynı boyda doğrayıp, kararmaması için limonlu suya attım.
  • Yine küçük küçük doğradığım soğanları zeytinyağında pembeleştirdim.
  • Doğranmış sebze ve meyveleri, tencereye ilave ettim.
  • Bir süre arasıra karıştırarak pişirmeye devam ettim.
  • Daha sonra 2 portakal ve yarım limonun suyunu ilave ettim.
  • Tuzunu da atıp, içindekiler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
  • Ocaktan aldıktan sonra, üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirdim.
Portakallısını çok yaptım ama, ayvalısını ilk kez denedim. Ayvayı her şekilde çok seven ben, kerevizin içinde de severek yedim :)

3 yorum:

DUSBAHCESI dedi ki...

Neden olmasin aslinda:) Iyi fikir, ellerine saglik.

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Ben de yer elmasını portakal suyu ve ayva ile denemiştim. Böyle farklı malzemeler kulağa çok değişik gelse de harika lezzetler çıkıyor ortaya:).
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler:).
aslı

EsEr dedi ki...

Sevgili Düşbahçesi, güzel bir lezzet oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Sevgili Aslı, bir çok yemeği çok severek yiyen ben, malesef kereviz, pırasa gibi olmasa da olur sebzeleri farklı şekillerde pişirmeye çalışıyorum. En hoşuma giden halini bulmak için :) Sonuç güzeldi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu