21 Mayıs 2011 Cumartesi

zeytinyağlı enginar


Ayçe Ablamdan...
-İşin var mı? Hadi şu yeni tencerenle bana enginar pişir :))
-Aaa tabii canım, hemen getir... dedi güleryüzüyle..
İnsanın etrafında nazının geçtiği, böyle güzel insanların olması ne güzel. Hayatı keyifli kılan değerlerden biri ...

Yazlık komşumuz olan Ayçe Abla'ya, bu anneler gününde Kanada'da yaşan Sevgili oğlu Arçın'dan ve Sevgili Dilek'ten güzel bir hediye gelmiş. Tefal'den NutriCook. Ve bu güzel tencereyle çok güzel yemekler pişirilmiş tabii. Vitamin değerleri, tazeliği, diriliği kaybolmadan..  Mutfakta zaten çok başarılı olan ustaya çok iyi bir yardımcı..

Ama tabi ben ısrarla yapraklı pişirelim dediğim için, zamanı yavaş yavaş geçmekte olan enginarların yapraklarının pişmemesi konusunda beni uyardı baştan. Gelelim tarife..

Malzemeler:
  • 6 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • 6-7 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı un (silme)
  • 2 limon
  • 1 demet dereotu
  •  zeytinyağ, tuz
Yapılışı:
  • Enginarların dış kabukları epeyce alınır ve uçlarında ki sert kısımları kesilir. Temzilenen enginar ikiye bölünerek ortasında ki tüyler temizlenir.
  • Yarım kesilen limonla ovulup, içine çok az un konulan limonlu suya atılır.
  • Zeytinyağı ve soğanlar tencereye konularak biraz çevrilir. Ardından 1 yemek kaşığı silme un ilave edilerek karıştırılır.
  • Yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edilip, enginarlar dizilir. (Burada su miktarını göz kararı ayarlamanız gerekir. Suyun enginarların üstüne çıkmaması gerek.)
  • Ardından 1 limonun suyu ve tuz ilave edilir.
  • NutriCook ile 5 dakikada pişiyor. Normal düdüklüde 10 -15 dakika yeter. Ama enginarlar taze ise dikkat edin erimesin. Arada kontrol etmekte fayda var.
Ellerine sağlık Ayçe Ablam..

9 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Nutricook bildiğim kadarıyla arada açılıp bakılmaya müsade ediyor, açıp bakarsın tabii:)) Ellerine sağlık Esmacığım, bu mevsimde benim de bayıldığım bir şey bu. Pek yakında biraz yapraklısı blogda..Sevgiler..

aslı dedi ki...

Enginarı çok severim, hem de yapraklarıyla. Afiyet olsun:))

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

ellerinize sağlık canım bol tüketmek lazım şimdi:) sevgiler

Seda Yazıcı dedi ki...

evet insanın böyle dostları olmsası çok güzel , enginara ben hiiç hayır deemem diyemem,ellerine sağlık canım

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım seni tanımak çok güzeldi. Ellerinize sağlık bu aralar bende de bir sürü farklı enginar tarifi var:) öperim seni

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

Merhaba merhaba!!! o gün apar topar gitmek zorunda kaldım ama çok sevindim inanın sizi tandığıma - umarım bir başka toplantıda yine geliriz bir araya! Zeytinyağlı enginar tam zamanında, evet anladım konuşunca neden " vakit buldukça" Sevgilerimle,

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Esercim İzmirlim ben enginarı hiç kabuklu pişirmedimki eşim yemez diye cesaret edemem asla:)Bu biraz damak tadıyla alakalı sanırım ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler ilginc

lezzetyolculugu dedi ki...

Annem sevmez yapmazdı hiç enginar hayatıma çok geç girdi ama iyiki girmiş en sevdiğim sebzeler arasında harika görünüyor elinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu