21 Ocak 2012 Cumartesi

çikolatalı kolay cheescake


Pratik ve çok vakit gerektirmeyen bir tarif daha..
Oğlum çikolatalı cheescake'i çok sever. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı oturmuş televizyon izlerken, cheescake yapmaya karar verdik.. gecenin 11'inde..
Hemen işbölümü yaptık.
Oğlum önce 1.5 paket tahıllı bisküviyi robotta parçaladı. Benim erittiğim 1 çorba kaşığı tereyağını ve sütü bisküvilere ilave ederek, iyice karıştırdı. Bu karışımı kelepçeli kek kalıbının dibine eliyle bastırarak yaydı.


Bu arada ben de Dr.Oetker'in pratik ürünü Cheescake Yap'ı üzerindeki tarife göre hazırladım. Süt ve labne peyniri ile.. Bisküvili karışımın üzerine boşaltarak yaydım.

Diğer tarafta Dr.Oetker Çikolatalı Sosu süt ile hazırladım. Karıştırarak biraz soğuttuktan sonra, Cheescake'imiz üzerine boşalttık. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldırdık.

Ertesi sabah kahvaltıda annemler vardı. Kahvaltıdan sonra ikram ettiğimiz Çikolatalı Cheesake, herkes tarafından çok sevildi.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Hem kolay hem cok güzel görünüyor .Afiyetler olsun hayirli aksamlar

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nedense hic kolay kolay basina gecemiyorum bu olayin,bir sigara böergi birde cheescake! Cocuklarin en az bir iki kez kuvvetli istemesi lazim,üseniyorum galiba halbuki cok basit,oglununda ellerine saglik,acaba benim oglumda mutfagi severmi ki?

Ferkay dedi ki...

Pratik ve güzel bir tarif oğluşunun ellerine sağlık annesi..
Sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Hımm gerçekten pratikmiş. Bu Dr. Oetker de bir şeyi kötü yapsın kardeşim:) Ellerine sağlık canım.

lezzettabağı dedi ki...

Canım ellerinize sağlık oğlunun o minik ellerini benim için öp.. annelik byle birşey çocukları ne isterse hemen yapıverirler ve çoook mutlu olurlar. Allah onların acılarını göstermesin. kocaman sevgiler.

veri kurtarma dedi ki...

çok güzel duruyo insanın iştahinı açıyo valla :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...