4 Mart 2012 Pazar

vok tavada kaliforniya biberi


Meksika Mutfağından, tavuk fajitas için hazırlandı bu biberler..
Önce tavukları marine ettim, ardından da biberleri soteledim vok tavada.
Ama öyle güzel görünüyorlardaki, bir postu hakkettiklerini düşündüm:)

2 kırmızı, 2 sarı, 2 de yeşil kaliforniya biberini şerit şerit (jülyen) doğrayıp, 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında yüksek ateşte soteledim. Biberler pişmeye yakın iri iri doğradığım 2 soğanı da ilave ettim. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar, sotelemeye devam ettim..

Şu anda tavada, tüm güzellikleriyle tavukları bekliyorlar..







7 yorum:

Unknown dedi ki...

bu görüntüye bayılıyorum,ellerinize sağlık...

tarih84 dedi ki...

Biberlerin rengi ısınan havanın enerjisi gibi:)) Tam bir cümbüş:)

Unknown dedi ki...

oh ellerine sağlık bence çok bekletme bu güzelliği hemen yemek lazım... sevgiler...

Emel Kurt dedi ki...

Selam her çeşit biberi severim ve hemen hemen her yemekte kullanırım. Görüntü harika eminim tavuklar la bulusmasida harika olmuştur .ellerine saglık, sevgiler...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bence de iyi etmişsin tavukları eklemeden..Kişilikleri bozulurdu yoksa:)) Eline sağlık canım, diri diri öylece bile yenebilirler bence, yada sadece makarnaya eklenerek:)

eglengunce dedi ki...

iyi ama tavuklar nerde ?ben bir erkeğim etsiz yemek yemem de ondan sordum :)ama renk uyumu gerçektende harikaymış tavukla hayl edemiyorum karnım acıkıyor :)

gulsev dedi ki...

Bu posta tek yorum renklerin cümbüşü adı verilmeliydi.
Elinize saglık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...