16 Mayıs 2012 Çarşamba

çilek soslu tavuk göğsü


Tüm yılın en sevdiğim meyveleri, çağla badem ile başlayıp, üzüme kadar uzanıyor. Çilek bu sıralamanın en üstünde gibi.. Böyle olunca marketden eve çileksiz dönülmüyor. Bazen yemeye fırsat kalmayıp, maalesef hemen bozulsa da :(
Aklımda sütlü tatlı ile çileği bir araya getirmek vardı. Dün akşam klasik tavuk göğsü tarifimi, çileklerle ve çilek sosuyla süsledim. Sonuç tahmin edilen gibi.. çok leziz..

Malzemeler:
  • 1 kilo süt
  • 3 küçük kahve fincanı şeker (biraz eksik doldurun fincanları)
  • 1 küçük kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 küçük kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 20-25 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
  • Şeker, nişasta ve unu tencereye koyup karıştırın. Sütü ilave edin ve ocağa alın.
  • Önce orta, sonra kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika sonra ocaktan alın.
  • Kıvam olarak akıcı görünür. Vanilyasını ekleyip, el blenderi ile 2-3 dakika çırpın. Köpük köpük olacak.
  • Soğudukça kıvam alacak, yerken titrek bir görüntü olacak.
  • Kupların yarısına yakın doldurup soğuması için bırakın.
  • Çileklerden bir kısmını ince ince keserek soğuyan muhallebinin üstüne sıralayın.
  • Üzerine kalan muhallebiyi dökün.
  • 20 adet kadar çileği rondoya koyun, üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip, iyice parçalayın.
  • Küçük bir tencereye alıp, bir taşım kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Çilekli sosu kupların üzerine paylaştırın. Üzerini taze nane ile süsleyin.
Çilek kokulu günler..

3 yorum:

** ZEL ** dedi ki...

Çilek olur da sevilmez mi? :)
Harika gözüküyor canım.
Ellerine sağlık.
muhabbetle..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Allahtan şu an tokum. Yoksa "imdaaaaat" diye bağırabilirdim:)))) Ellerine sağlık tatlım, nefis görünüyor, eminim lezzeti de öyledir..

ilhan dedi ki...

Çilek sosunu ben yeni keşfettim. :)) Dünde buna benzer bir tatlı da ben yapıp yayınladım. Hakikaten çilek çok yakışıyor. Ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu