12 Ağustos 2012 Pazar

reyhanlı salata


Orjinal tarifde balzamik sirke ve mozeralla peynirle yapılıyor reyhanlı salata. Bugün benim kahvaltımda nar ekşisi ve beyaz peynirle yer aldı. Yanında eşimin yaptığı omlet, kendi yetiştirdiğimiz ve sofraya oturmadan  az önce koparmayı adet edindiğimiz biberlerle birlikte tam bir ziyafet oldu. Vedat Baba'mın  köy pazarından aldığı tereyağ-ekmek ikilisini de unutmamak gerek doğrusu..
Fesleğen, reyhan gibi kokulu otları yemekte yada salatada kullanmaya biraz mesafeliyseniz bu salatadan başlayın derim. Peynir, nar ekşisi ve zeytinyağıyla uyumu süper. Deneyince gözünüz tezgahlarda reyhan arayacak..



Reyhanı ister yaprak yaprak koparın isterseniz iri iri doğrayın. Küp küp kesilmiş beyaz peynir ve kabuğu soyulmuş domateslerle harmanlayın. Üzerine nar eşkisi, zeytinyağ, az tuz..

Balzamik sirke ve mozerella peynirle denemek de var aklımda...



4 yorum:

Unknown dedi ki...

reyhan her şeye yakışıyor,bende geçen gün çorbaya katmıştım nefis oldu........

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Mis gibi mis gibi reyhan koktu yerken burnunuza, yanında taze ekmek eh bir de güzel çay.. Ohhh yeme de yanında yat cinsten :) Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

reyhanın aromasını cok sevıyorum ..bende gecen hafta akşam için permeseanlı olarak yaptım bu salatayı ama içine kıvırcık maydonoz dereotuda eklemiştim..çok lezzetli olmuştu..ama kahvaltı için sizin tarfiniz çok daha güzel yarınki kahvaltımda yapıp deniycem.ellerinize sağlık..

*mehtap dedi ki...

renklerde çok güzel görünüyor,hem göze hem mideye hitap eden bir salata olmuş.Eline sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...