15 Eylül 2012 Cumartesi

kıymalı enginar dolması


Serap sayesinde tanıştım bu güzel yemekle.  Kıyma, pirinç, enginar ve limonun uyumu süper.. Dondurucudaki enginarlarla en kısa sürede tekrarı yapılacak..

Malzeme:
  • 10 enginar çanağı
  • 1 limon
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • tuz, karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
Yapılışı:
  • Enginarları tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
  • Limon suyunu ilave edip, biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Pirinci 2 su bardağı suyla haşlayın.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp, kıyma ile  hafifçe kavurun.
  • Pirinci, kavrulmuş kıymayı, kaşar peynirini, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Haşlanmış enginarları fırın tepsisine sıralayıp, iç harcı içine paylaştırın.
  • Unu ve zeytinyağını, 2 su bardağı su karıştırıp dolmaların üstüne gezdirin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.
Ellerine sağlık Serap...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Enginara bayılırım...Elleriine sağğlık

Unknown dedi ki...

Enginara bayılırım...Elleriine sağğlık

Nurşen Aksoy dedi ki...

Süper bir yemek olmuş..ellerinize sağlık,en kısa zamanda denenecek..sevgiler.

FERZAN dedi ki...

bende çok severim,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...