23 Aralık 2012 Pazar

hamsili pilav


Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif..
Serapcığımın elinden yediğimiz hamsili pilav.
Fotoğraflara bakınca tekrar o keyifli geceye gittim. Ve canım hem hamsili pilavdan, hem de o güzel turşudan nasıl istedi anlatamam.
Bir de kuzine de pişince, daha da mı güzel oldu ne..



Malzemeler:
  • 1,5 kg hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 1 demet maydanoz
  • karabiber, tuz, kırmızı pul biber, kekik
  • mısır unu
Yapılışı:
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda kavurun.
  • Pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, pişmeye bırakın.
  • Pilavı çok pişirmeyin. Biraz diri bırakılırsa, hamsiyle de birlikte pişecek ve tam kıvamına gelecektir.
  • Pişmeye yakın ince kıyılmış maydonoz ekleyin.
  • Yıkanmış, ayıklanmış hamsileri tuz ekenmiş mısır unun bulayın.
  • Tavayı yağlayın.
  • Hamsileri parlak tarafı alta gelecek şekilde, tavaya sıralamaya başlayın. 
  • Sıralamaya balık tavasının yanlarından dışa sarkacak şekilde, sıkışık olarak sıralamanız gerekmektedir.
  • Daha sonra orta kısmına sıkışık olarak dizin. Üzerine biraz kekik serpin.
  • Balıkları tamamen tabana sıraladıktan sonra, pilavı üzerine dökün. Fazla sıkıştırmadan hafifçe basıtırın.
  • Üzerine tekrar biraz kekik serpin.
  • Yanlardan sakan hamsileri pilavın üzerine kapatın.
  • Kalan hamsileri parlak kısımlar üste gelecek şekilde pilavın üzerine sıralayın.
  • Ocakta ya da kuzinede pişirin. Tavayı salladığınızda  bütün olarak oynuyorsa, pilavı kapak yardımıyla ters çevirin. Diğer yüzünü de kızartın.


Serapcım ellerine sağlık..


12 yorum:

Cevver dedi ki...

Nar gibi kızarmış afiyet olmuş olsun Esma'cım :D Tekrarı en yakın zamanda olsun inşallah canın çekmiş yaaaaa :))))))

Hayattan Azıcık dedi ki...

Harika bir tarif canımda bu ara fazlaca hamsi istiyordu yarın alıp yapmak şart oldu. Rakıda çok güzel duruyor :) Bu arada kuzine ve ateş hepsinden güzel özellikle soğuktan donduğum bu günlerde... Benim için harika bir paylaşım olmuş. Sevgiler...

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

harika görünüyor, nasıl güzel kızarmış ellerinize sağlık

mehtap dedi ki...

hem kuzinede hem hamsi hem yanında rakı ,inanılmaz güzel bir keyif...

Özlemaki dedi ki...

düz kapaklı karadeniz tavasıyla çok kolay oluyor, bayılırım =)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

üff ki ne üff,hamsiyi baligin her cesidini cok seviyorum,cocuklarda severek yiyor,ama bu sekilde hic yapmadik,eminim kuzinede de nefis olmustur,Serap hanimin elllerine kollarina saglik efendim,selamlar...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

"Ben tarif girmrm girmem, girdim mi de tam girerim" diyorsun yani Esmacım:)))) En zor tariflerden biri bu, nefis görünüyor. Benim de kuzinem var, benim de adım Serap ama vallahi bunu ben yapmadım:)))) Ellerine sağlık yapan Serap'ın..

Adsız dedi ki...

Yapan Serap: Bu sayfanın güzelliğinden benim hamsiler de payını almış, fotoğraflar o kadar başarılı ki ben mi yaptım diye bir daha düşündüm:)) Beni şımartan yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

pembe kekik dedi ki...

Kuzine de pişen yemeğin tadı bambaşka. Ama bu yemeğin görüntüsü de muhteşem Yapanın da paylaşanın da ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

Of ki ne of ellerinize sağlık bu bana yapılırmı canım acaip hamsi çekti ama kuzinede çıtır çıtır o hamsi sesini duyarak.Nerdesin ey memleketim her halinle çook özledim seni çook.Turşu kavurmasınıda hiç demeyin 3 öğün olsa yerim.

FATOŞ

Hayattan Azıcık dedi ki...

Bu aksam aldigim bu tarifi uyguladim ve cok guzel oldu gercekten ama kuzine varsa iki kere guzel olmustur eminim.
Sevgiler...

Aicha Dalgic dedi ki...

ooooww myy goooodd !!
ellerine saglik

muhtesem gorunuyor

bana da yollasaniz

hihiihihi :ppp


canimmm çektiii yaaaaahu bana da banadaaa :)))) bende beklerimmm

www.fraise-framboise.blogspot.com

www.fraise-framboise.blogspot.com

www.fraise-framboise.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu