6 Ocak 2013 Pazar

frambuazlı irmik tatlısı



Buyrun size çok pratik bir tarif. Sunumunu da biraz farklı..
Bildiğimiz irmik tatlısını, frambuazla birleştirince ortaya harika hafif bir tatlı çıktı.
Geçen pazar gelen misafirlerim de beğenerek yediler. Sadece ben genelde şeker koyarken hep ölçünün altında kalırım. Şekeri eksik koyma eğilimim var. Ama bu kez frambuazın ekşimsi tadıyla birleşince, keşke irmik tatlısındaki şekeri azaltmasaymışım dedim.
Sizde şekeri azaltanlardansanız, benim düştüğüm hataya düşmeyin diye belirtmek istedim.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı kadar tereyağ
Frambuaz sosu için;
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 paket tart jölesi
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 1.5 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
  • İrmik, şeker ve sütü bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağı kapatıp, vanilya ve tereyağ ilave edin.
  • Suyla ıslattığınız tart kalıbına döküp, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
  • Frambuazları rondodan geçirin.
  • Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • İrmikli tatlıyı tart kalıbından çıkarın.
  • Çukur kısmına sosu dökerek yayın.
İstenrse üzerine çikolata sos yada farklı bir meyveden sos hazırlanabilir.

Afiyetle kalın.

5 yorum:

Ebru i.S. dedi ki...

profesyonel bir görüntü olmuş eminim tadı da çok güzeldir.ellerinize sağlık.

Hayattan Azıcık dedi ki...

Çok güzeldir gerçekten olsada yesek dedim... Sevgiler...

muhabbetsofrasi dedi ki...

ufff

harika olmuş

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Merhaba,
Fikir ve sunum şahane görünüyor, ellerinize sağlık.
Sevgiler dilerim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu