2 Haziran 2009 Salı

havuçlu kek

Sanıyorum internette en çok aranan kek tarifidir...
Issız Adam'dan sonra daha bir popüler olduğu da kesin..
Ama havuçlu kek benim 14 yıldır favori kekim olup, tarafımdan defalarca yapılmıştır. İçindeki malzemenin zenginliğinden midir, yoksa benim elimden mi bilinmez :) garantili bir tariftir benim için. Her yiyende tarifini ister, daha ne diyeyim...
Bu keki ilk kez Ayhan Annemden yemiştim. Ve hemen tarifini almıştım bende. Aslında elmalı havuçlu kek de diyebiliriz. Çünkü bilinen tariflerin aksine elma içerir.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 sb şeker
  • 1 sb ince rendelenmiş havuç
  • 1 elma rendesi
  • 1 sb ceviz
  • 1 sb çiçekyağı
  • 2.5 sb un
  • 1 tk tarçın
  • kabartma tozu

Geçtiğimiz cuma bu kek, bir kutlama masasında yerini aldı...İşyerinden bir arkadaşımıza bekarlığa veda kutlaması yaptık. Öyle ki hiç evlenmeyecek gibiydi.. bizi şaşırttı gerçekten.. Eee durum böyle olunca, bu kutlama da kaçınılmaz oldu. Bayanlar bir gece önceden çalışıp, nefis yiyecekler hazırladılar.
Bu tür törenlerden pek de hoşlanmayan damat için, nikah öncesi iyi bir ısınma turu oldu aslında:) Kendisine tekrar mutluluklar diliyorum.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Arkadaşım ,
Bana denemek için bir tarif daha çıkardın, güzel olacağını tahmin ediyorum elma, ceviz ve tarçın kek içinde çok nefistir . Eline , koluna sağlık

Mine

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

Ewet Esercim çok güzel oldu partimiz:) şimdi kimi evlendirsekte bidaha şöyle güzel bir kutlama yapsak :) gebiş olunca insanın canıda ne kadar çok istiyor:) elmalı kekine gelince süper ötesiydi hayatım ellerin dert görmesin:)

Esma Ercengiz dedi ki...

Minecim, sen böyle sıkı takipçim olursan benden daha ne tarifler çıkar. Ama bende senden bekliyorum artık. Şu anneannenden yadigar yemeklerden başlayabilirsin mesela...

Esma Ercengiz dedi ki...

Güneş neler çekiyor canın. Varsa yapıp getiririm sana. Ama kutlama olunca daha keyifli oluyor değil mi..

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

canımın çekmediği birşey yok galiba :):):) o yüzden hangisini yapamaya başlayacaksın düşünmen yeter saol :) ama partilerimizde güzel oluyor :) devamını bekliyoruz en kısa zamanda:)

Meltem dedi ki...

arkadaşım kek harika oluyor bugun benim doğum günüm 25.yaşıma giriyorum:))))hani bana pasta yapmıyorsun küstüm işte:))))
bu arada beni evlendirebilirsiniz:)))))
sevgiler öpüyorum ellerine kollarına sağlık şeker...

Esma Ercengiz dedi ki...

pastanı attım fırına pişiyor:)
kremasını meyveli mi hazırlayıım çikolatalı mı?

Meltem dedi ki...

hala pastamı yapamadınmı şeker:((((((üzüldüm ama bakkkkkkkk

Alime dedi ki...

Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..

Bir Endüstri Mühendisi dedi ki...

Dün tarifinizi denedim, o kadar güzel oldu ki, ölçüleri birebir uyguladım limon kokulu çok güzel pofidik bir kek oldu. Tarif için teşekkürler :)

Blogunuzu izlemek istiyorum ama izleme butonu hata veriyor, kontrol edebilir misiniz?

Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...