10 Mart 2010 Çarşamba

pancar salatası

HIZLI TURŞU
Pazara çok sık gidemiyorum. Ama gittiğimde ilk önce yeşillikler ve marullar aklımı başımdan alır. En güzellerini en tazelerini doldururum torbaya..
Daha sonra pancarlar takılır gözüme. Hiç düşünmeden onlara da yanaşırım hemen. Çok severek yeriz pancar salatasını...
Eve gelince pancarları hemen yıkayıp düdüklüye koyuyorum. Patates haşlar gibi, yumuşayıncaya kadar pişiriyorum. Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğruyorum onları. Ardından sarımsak soyuyorum 2-3 diş. Onları da doğruyorum. Tuz, zeytinyağ ve bol limon ile buluşturuyorum sonra. İsterseniz sirke de koyabilirsiniz. Ya da tamamen sirke de olabilir.
Artık yemeğe hazır...
Her seferinde bu kez yoğurtlu yapayım diyorum. Ama dayanamayıp yine limonlusunu yapıyorum. Aslında bilinen bir lezzet. Ama arşivimde bulunmasını istediğim bir tarif...

12 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Bugün pazarda pancar bırakmadık arkadaşım ben yemeğini sen turşusunu:)) Eline sağlık canım arkadaşım.

pelince dedi ki...

Bende pazara gidince aynen senin gibiyim,tüm yeşillikleri dolduruyorum.. sonrada hafta için bitermeye uğraşıyorum.. çocuklar yemeyince çok zor oluyor bitirmek.. pancar salatasıda nefis,bende uzun zamandır yapmamıştım.. bu cuma pazardan alıcam mutlaka :))
ellerine sağlık...

Emel Kurt dedi ki...

selam benim icin ilginc bir tarif.hic yapmadim ve hic yemedim,güzel tarif etmissiniz.ellerine saglik,sevgiler.

HANDAN'A DAİR... dedi ki...

Bizde bu turşuyu annemler yapar.İnan hep hazıra kondum.Nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum.Fakat bizimki sulu oluyor.Nasıl yaptıklarını soracağım.Sende görmesem sormak aklıma gelmeyecek demek:))))Ellerine sağlık.

Eylem dedi ki...

degişik bir lezzet olmuş.ellerine saglık.

Vakit Buldukça - EsEr dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkürler.
Pancar salatasını 1-2 günde tüketmeyi tercih ediyorum ben. Ama turşu olarak düşünürseniz, haşladığınız suyun içerisinde biraz daha tuzlu olarak hazırlayabilirsiniz. O zaman sirkeyle daha güzel oluyor sanki..
Sevgiler..

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerine sağlık..afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

Hilalland dedi ki...

Bloglar da bir pancar rüzgarı esiyor. Her çeşidinden hangisini denesek ki. bunu bende çok yaparım Eser'cim gerçekten nefis olur. eline sağlık canım. sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Görüntü harikaa bayıldım nefis olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com

nesrin dedi ki...

Elinize saglik,kolay tariflerden vazgecmeyelim.Biz burada daha kolayini yapiyoruz.Hazir sisede alip üzerine yogurt döküp yiyoruz.Sizinki taze ve katkisiz.Cok daha güzel olmali.Sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

Türkiyedeyken yengem yapmisti tatlisini yemistim lokum gibi oluyor,tursusunu yemedim aam görüntüsü nefis olmus

ilknur dedi ki...

bende haşlayıp rendelerim sarısak ve yoğurt ilavesiyle muhteşem olur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu