12 Mart 2011 Cumartesi

İGLO İzmir'e geldi..


İGLO 5 Mart Cumartesi günü İzmirli Yemek Blog Yazarlarıyla buluştu. Karşıyaka Deniz Restaurant'ta İGLO Yemek Danışmanı Tijen AKTAY ve Genel Koordinatör Serra Tunaman ile çok keyifli ve bol lezzetli bir etkinlik gerçekleşti. 

Sevgili Tijen'in güleryüzü, katılımcılarla tek tek ilgilenmesi, mutfağa girerek bize kendi tariflerini hazırlaması, Serra Hanım'ın bizleri İGLO ürünleri hakkında bilgilendirmesi bu etkinliğin çok keyifli geçmesini sağladı.  Hem sohbet edip, hem de İGLO'nun %100 doğal ve katkısız ürünlerini tatma şansımız oldu.

Dondurucusunda ki tüm ürünleri evde hazırlayıp donduran biri olarak, İGLO ile farklı bakış açıları kazandım bu etkinlikte. Uygun şartlarda dondurulmuş gıdaların en taze gıda olduğunu öğrendim mesela.. İGLO'nun  bahçe bezelyesini tarladan toplandıktan 2,5 saat içinde -40ºC’de dondurarak besin değerlerinin korunmasını sağladığını..
Ayrıca evde yapılan dondurma işleminde sebzelerin -18 ºC’ye yavaş yavaş ulaşırken, İGLO'nun şoklayarak -40 ºC’de dondurma işlemini yaptığını öğrendim.  Bu yöntemle gıdanın besin değerlerini koruyarak, ilk günkü gibi taze kaldıklarını... Bu bilgiler ve daha fazlası İGLO sayfasında...

Tabii her ne kadar gıdalar uygun şartlarda da dondurulmuş olsa, üretim sonrası faaliyetler de çok önem taşıyor. Tüketiciye kadar, nakliye ve depolama şartlarının uygunluğu ve bu donma zincirin kırılmaması çok önemli. İGLO'nun bu konuda da aynı hassasiyetle çalıştığını düşünüyorum.

Öğle yemeğimiz İGLO'nun bir çok ürünün yer aldığı zengin bir menüden oluşuyordu.
-Tereyağlı karabiberli bardakta İGLO Mısır ve Bahçe bezelyesi
-İGLO Alaska Mezgit Çorbası
-Fish Fingers
-Vegetable Fingers
-Somonlu Kanepe
-Prenses Patates
Ara sıcak olarak sunulan bu lezzetler, Kremalı Acı Sos ve Sarımsaklı Maydanozlu Mayonez Sos ile servis edildi. Herbiri oldukça lezzetli olan bu ürünler, özellikle yemek yeme problemi olan çocuklar için, balık ve sebze alternatifi olabilir...


Peynirli İGLO Gurme Karides Salatası başlı başına bir ana yemek gibiydi. 


Kremalı Hardal Soslu İGLO Steamfrehs Sebze Salatası ile servis edilen İGLO Akdeniz Levreği ve İGLO Ege Çipurası

İGLO bu konuda da iddialı.  Balıklar denizden çıkarıldıktan sadece 3 saat sonra dondurulup, sızma zeytinyağı, defne yaprağı ve limonlu marine sosuyla paketleniyor.  Evde zahmetsiz  bir şekilde hazırlanıp, sofradaki yerini alıyor.


İGLO'nun sebze ve deniz ürünleri dışında dondurulmuş milföyü de bulunmakta. Yemeğimizin kapanışını kaymaklı dondurma ile servis edilen Çikolatalı İGLO Milföy ile yaptık. Lezzeti kadar görünüşü de çok güzel olan bu tatlı, aniden gelen misafirler için kolayca hazırlanabilir.
Tüm bu tariflere ve daha fazlasına hem İGLO sayfasından hem de Tijen'in bloğundan ulaşabilirsiniz.


Deniz Restaurant'tan İGLO'nun bizler için hazırlamış olduğu İGLO ürünleri çantasıyla ayrıldık. Bu güzel tadım etkinliği için Sevgili Tijen'e, Serra Hanım'a ve İGLO'ya  çok teşekkürler...


7 yorum:

tarih84 dedi ki...

Gerçekten de çok güzel bir etkinlikti.Çok da şaşırtıcı.Anneme ısrarla araka ayıklamaktan bıktığımı bak taze ve de capcanlı islo bezelye paketini gösterip böyle bir zahmetten sağlıklı yollarla kurtulmaının keyfini yaşamaktayım.Bizim evde de buzluktaki sebzeler ev yapımıdır.dondurulmuş yiyecekler sebzeler genelde eridiğinde ahı gitmiş vahı kalmış olur ama iglo ürünleri denildiği kadar varmış, sanki mevsiminde toplandığı gibi sofraya getirilmiş gibiydi.

Sizlerle tanışmak çok güzeldi:)) Bir dahaki etkinlikte daha fazla sohbet edebilme ümidiyle güzel günler dilerim:))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çok güzeldi Esmacım. Ama bugünküne katılamadım çünkü son anda Ulusçuğum çat kapı İstanbul'dan gelince, kıyafetlerim bile askılarında kaldı hazır vaziyette. Naapalım, bir dahaki etkinliğe inşallah..Sevgiler..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Esmacım davetimize gelebilmiş olmandan dolayı çok mutluyum. Ayaklarına yüreğine sağlık canım
Seninle tanışmış olmaktan da dolayı da ayrıca mutluyum. Sanırım en mutlusu benim:)))

Değerli katılımlarınız ve eşsiz sohbetlerinizden dolayı hem İGLO adına hemde kendi adıma hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim canım

En yakın zamanda tekrar görüşmek dileğiyle
Kucak dolusu sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Ne gğzel bir gün geçmiş herkesin yüzünde belli:) Mine'yi ve seni görmek çok hoşuma gitti inşallah bir gün siz İstanbul'da ya da biz İzmir'de görüşürüz...:)

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok güzel bir gündü sende çok güzel anlatmışsın. seni tanıdığıma sevindim,sevgiler...

Antalya City Blog dedi ki...

Selam. Blogunuz çok güzel. Bu yüzden blogunuzun en yeni üyesi oldum. Benimde Antalya hakkında çok şirin bir blogum var. Bloguma üye olup takip ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

http://antalya-magnificent-city.blogspot.com/

Egeden Tarifler dedi ki...

Gerçekten çok keyifli bir gündü, sen de çok güzel anlatmışsın, tekrar görüşmek dileğiyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...